Spring naar inhoud

Belg vindt studiekeuze belangrijkste beslissing

Allianz publiceert vandaag de resultaten van een onderzoek naar de meest beslissende momenten in een mensenleven. De studie werd uitgevoerd bij een groep van 1100 mensen, representatief voor de Belgische bevolking.

GeertDeschoolmeesterStudiekeuze blijkt voor de Belg het moment te zijn met de meeste impact. Volgens Head of Market Management bij Allianz Geert Deschoolmeester blijft die keuze een leven lang voelbaar maar kan ze ook een stimulerend effect hebben om op een bepaald moment iets anders te gaan doen. In de commentaar bij de resultaten geeft Allianz nochtans mee dat de categorie tussen 18 en 25 jaar trouwen het meest belangrijke vindt. “Studiekeuze is inderdaad het meest impactvolle moment dat spontaan werd vernoemd door de volledige sample”, zegt woordvoerder Saskia Van de Vyver. “Als we meer in detail gaan kijken naar wat het meest impactvolle moment is per levensfase, is dat voor de groep 18-25 jaar inderdaad trouwen, op de voet gevolgd door studiekeuze.  We zien dat studiekeuze in de levensfase -18 jaar nog impactvoller is. Dit komt omdat deze jongste levensfase voornamelijk wordt opgevuld met opleiding en onderwijs en de studiekeuze voor het hoger onderwijs ook al vaak wordt gemaakt vóór het 18e levensjaar.”

Als we de vijf topresultaten van de enquête bekijken bevestigen die vooral het klassieke beeld van de Belg. Studie, huisje, trouwen, kindjes en job. Wat opvalt is dat de Belg absoluut geen ondernemersbloed in de aderen heeft stromen. Een eigen zaak starten bengelt ergens verloren achteraan in de resultaten van de bevraging. De enquête maakt verder duidelijk dat de resultaten vooral het stereotype waardenpatroon van de Belg bevestigt. Mannen zijn iets meer bezig met werkgerelateerde beslissingen. Vrouwen vinden familie en relaties dan weer iets belangrijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: