Samsung innoveert met bioprocessor

Samsung-SM-R150Samsung zou binnenkort een nieuwe smartwatch-fitnesstracker op de markt brengen. Het toestel kreeg voorlopig de codenaam SM-R150 Triathlon mee. Het toestel meet de activiteit, het hartritme, het vetpercentage en de hydratatie van de gebruiker. Op foto’s van Tizen Café is te zien dat het toestel rond is, net zoals de Gear 2 van Samsung. De SM-R150 is blijkbaar niet enkel als smartwatch beschikbaar maar kan ook op andere manieren gedragen worden. Er zijn al beelden opgedoken waarop het toestel op kledij geklipt is.

Mobilehealthnews suggereert dat Samsung zijn nieuwe bioprocessor wel eens zou kunnen installeren in de fitnesstracker. Die heeft het bedrijf voorgesteld tijdens technologiehoogmis CES. De processor is erg klein en energiezuinig. Hij meet onder meer het hartritme, de ademhaling en je gewicht. Volgens Samsung is het een belangrijke stap in het kader van de ontwikkeling van een gezondheidszorg waarbij de gebruiker permanent geconnecteerd is. Als de Koreanen het toestel inderdaad uitrusten met de bioprocessor onttrekken ze  zich deels aan de stevige prijzenoorlog die momenteel woedt in het segment van de fitnesstrackers. De SM-R150 kan dan in een breder kader van gezondheidszorg gepositioneerd worden.

Voor de verzekeringsindustrie is de snelle evolutie van health en fitness trackers een zware uitdaging. Het acceptatiebeleid voor levensverzekeringen kan op een compleet andere manier georganiseerd worden omdat veel data al beschikbaar zijn. Ook tijdens de looptijd van een contract kan de verzekeraar op een actieve manier de klanten gaan coachen naar een gezondere levensstijl. Dat moet zich vertalen in een hogere levensverwachting waardoor de premies maar ook de resultaten van de maatschappij kunnen beïnvloed worden.

Samsung stelde ook nog een andere innovatie voor. Welt is een soort broeksriem  maar met een aantal ingebouwde sensoren en zelfs een USB-poortje om hem op te laden. De riem ziet er heel normaal uit en kan onder meer gebruikt worden als stappenteller. Hij meet ook de dikte van je buik. Wie te veel eet krijgt een signaal. Het is niet bekend of Samsung Welt ook effectief in de markt zal zetten.  Het is een product van Samsung Creative Labs waar een aantal wizzkids van het bedrijf hun soms gedurfde plannen kunnen uitwerken en testen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.