Internet of Things geeft retail extra kansen

Het Internet of Things (IoT) is momenteel vooral een hypothetisch concept waar de wildste veronderstellingen over neergeschreven worden. Toch zijn de eerste toepassingen vandaag al realiteit. De thermostaat van Google’s dochterplatform Nest kreeg zelflerende software ingebouwd waardoor de warmte in huis kan afgestemd worden op het gedrag van de bewoners. De lichtsystemen van Philips Hue kunnen volledig op maat van de bewoners gepersonaliseerd worden en bestuurd worden met Apple Home Kit.

Die toepassingen zijn echter nog zeer statisch. In een volgende stap wordt de verbonden consument in een netwerk geplaatst waar alle nuttige informatie over bepaalde handelingen en transacties terecht komt bij de partijen die bij die transactie betrokken zijn. Accenture publiceerde een goed uitgewerkt schema van die nieuwe digitale wereld.

IoTAccenture.jpg

Een aantal van die toepassingen zullen in 2016 zeker breder verspreid worden. Met je smartphone informatie opvragen over een product terwijl je in de winkel staat en meteen ook even je contacten op sociale media polsen is vandaag al perfect mogelijk. Handelaars gaan slimme prijskaartjes gebruiken die via een app kunnen gewijzigd worden. Een aantal retailketens werken aan beacongestuurde loyalty- en actievoorwaarden. Het syteem herkent de klant als die de winkel binnenkomt en beschikt ook over details over het aankoopgedrag. Op die basis kan de handelaar gepersonaliseerde voordelen versturen naar de smartphone van de klant.

De flagshipstore van Burberry’s in Londen verwerkt RFID tags in hun kleren. Klanten die een pashokje inlopen zien de kledingstukken die ze bij hebben in live versie op digitale spiegels. Die kunnen ook aanpassingen tonen, bijvoorbeeld hetzelfde kledingstuk in een andere kleur.

De meest ingrijpende wijziging zou wel eens een toepassing kunnen zijn die automatisch bepaalde goederen bestelt en levert als de voorraad slinkt. Amazon heeft een stap in die richting gezet met Amazon Dash Buttons. Dat zijn een soort knoppen die je eender waar in je huis installeert en via wifi met je smartphone connecteert. Als je op de knop duwt bestelt de app op je smarthone automatisch het product. Het systeem is nog erg omslachtig en niet echt praktisch. Ieder product heeft zijn eigen knop en die knop laat geen verfijning toe in de productkeuze.

In een echte IoT omgeving kunnen automatische bestellingen veel fijnmaziger gebeuren. Als de koffiepads op zijn kan het recipiënt waarin ze zitten dat aangeven en meteen ook een order geven voor een nieuwe bestelling. Die kan onderweg nog bijgestuurd worden door de consument. Het IoT kan de consument zeer veel extra levenskwaliteit bieden. Anderzijds krijgt de handelaar een breed scala aan mogelijkheden om die klant veel individueler te beïnvloeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.