Febelfin visualiseert kerndata financiële sector

Michel Vermaercke FebelfinFebelfin publiceert een online dashboard  met een duidelijk overzicht van een aantal maatschappelijk relevante cijfers over de financiële sector.  De beroepsvereniging vindt dat er nood is aan duidelijke, objectieve en neutrale sectorale informatie, die overzichtelijk op een centraal punt wordt verzameld. Het dashboard is opgebouwd rond 6 thema’s: Kerncijfers, Kerntaken, Kredietverlening, Betalingen, Sparen en beleggen, Hervormingen binnen het financiële landschap. Binnen elk van deze zes thema’s worden de belangrijkste cijfers in één oogopslag weergegeven. Je kan daarna doorklikken naar een grafiek, als je de info ook visueel beschikbaar wil krijgen.

Het dasboard is zeker nuttig om de belangrijkste bewegingen in de sector te volgen. De tab kredietverlening bijvoorbeeld, laat duidelijk zien dat de dip in de leningen aan het bedrijfsleven blijkbaar achter de rug is en weer opveert. De tab betalingen laat heel duidelijk zien dat internet en mobiel stevig aantrekken maar geldafhalingen zakt in.

Het dasboard kan ook als PDF gedownload worden.

Febelfin heeft een reputatie van frequente en goed onderbouwde informatie. De data op het dasboard zijn een uitstekende aanleiding om regelmatig  met wat bijkomende duiding en achtergrond te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.