Topman Generali gaat puin ruimen bij Zurich

MarioGrecoCEO Mario Greco van Generali Group stapt over naar Zurich Insurance Group. De Zwitserse verzekeringsgroep kondigt die  zeer opmerkelijke overstap dinsdag aan op haar website. Greco volgt bij Zurich de in december opgestapte Martin Senn op. Die beleefde vorig jaar een annus horribilis. Hij vergaloppeerde zich compleet bij de poging tot overname van de Britse RSA groep en kreeg op hetzelfde moment zware schadegevallen in China en de VS in de Zwitserse schoenen geschoven. Dat bracht de verzekeringsgroep in nauwe financiële schoentjes. De Nederlandse puinruimer Tom De Swaan nam het roer even over en zette alvast meer dan zeshonderd mensen aan de deur. De Swaan kondigde nog bijkomende ontslagen aan.

Voor Greco komt deze opportuniteit allicht perfect op tijd. Hij heeft op een paar jaar tijd Generali hervormd van een traditionele conservatief denkende maatschappij naar een modern verzekeringsconcern dat vanuit een Europees perspectief wordt klaargestoomd voor de digitale samenleving. Dat kunstje kan hij bij Zurich nog eens overdoen. Greco heeft overigens een verleden bij de Zwitsers. Hij was er CEO Global life en werd daarna CEO General Insurance. Op het moment dat Senn bij Zurich werd binnengehaald was Greco een van de andere kandidaten voor de job die hij nu toch op zijn naamkaartje mag schrijven.

“I am honored to be asked to join Zurich at this critical juncture for the insurance industry, Like many global players, the company has faced market challenges in recent times but I know that Zurich’s strong global franchise, the breadth of talent and the powerful brand provide all of the ingredients for our future success.”

Voor Generali is deze overstap allicht een serieuze domper. De Italianen lijken ook redelijk verrast door het nieuws. Op de website van de groep staat een korte gortdroge mededeling dat Greco geen nieuw mandaat meer wil accepteren. De beurskoers van Generali kreeg dinsdag alvast een forse tik en daalde met meer dan drie procent op de beurs van Milaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.