Nieuwe marketingbaas voor Twitter

Leslie BerlandJack Dorsey moest vorig weekend in allerijl aankondigen dat vier topmedewerkers opstapten bij Twitter. Het nieuws begon in een aantal Amerikaanse media door te sijpelen op een moment dat Twitter zelf nog geen officiele communicatie had uitgestuurd. Ondertussen blijft ook de speculatie over het opgeven van de limiet van 140 tekens de commentaren beroeren. Die ingreep gaat niet louter over het optrekken van een limiet. Als Twitter inderdaad zou overschakelen naar 10.000 tekens zou dat de eigenheid van het medium veranderen. De vraag is of dat zomaar kan in de huidige vorm die Twitter heeft. Ondertussen blijft de groei van het medium sterk slabakken en blijft de beurskoers in vrije val.

Dorsey kon deze week ook eens met positief nieuws komen. Twitter is al maanden op zoek naar een Chief Marketing Officer en die hebben ze nu gevonden. Leslie Berland, senior vice present digital partnerships bij Amex, stapt over naar Twitter. Berland was bij Amex bevoegd om de brug te maken tussen het betaalschema en de toppers in Silicon Valley. Dat opent perspectieven in twee richtingen. Berland heeft een groot netwerk bij topmarketeers. Een van de groeipistes voor Twitter is om het bedrijven te overtuigen voor publicitaire campagnes. Berland kan ook de poort naar de financiële werelf openen. Twitter staat momenteel nergens op het vlak van betalingen. Alle andere populaire sociale media zien dat als een van hun potentiele cashcows.

Volgens Bloomberg volgen er deze week nog een paar nieuwe namen die het medium komen versterken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.