Facebook zet livestream open voor iPhone

Livestream op sociale media blijft een kwakkelend fenomeen. Meerkat lijkt eerder een vogel voor de kat omdat het platform niet gestuwd wordt door een grote speler. Periscope heeft dat beter voor mekaar. Het heeft zijn live uitzendingen gekoppeld aan Twitter. Twitteraars krijgen een bericht als iemand die ze volgen een livestream start op Periscope en ze kunnen ook reageren via het Twitterkanaal.

Periscope krijgt er nu een straffe concurrent bij. Facebook startte een tijdje geleden al met livestream. Ze boden die functie echter alleen aan, aan hun celebrities. Daarna kregen journalisten en bekendere koppen de kans om in te stappen. Nu opent Facebook het kanaal ook voor alle bezitters van een iPhone in de VS. De Livestream van Facebook heeft een belangrijk voordeel. Bij Periscope kunnen gebruikers maximaal 24 uur terugkijken. Bij Facebook kan dat ongelimiteerd. Wie Facebook een beetje beter kent weet dat het algoritme achter het platform bepaalt welke livestreams gebruikers te zien krijgen. Zeer populaire uitzendingen worden daardoor nog extra omhoog geduwd in de zendlijsten.

Meer weten over Sociale Media in de financiële industrie? Join #SMIA16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.