Klassiek taxibedrijf wordt het nieuwe Uber

De klassieke taxisector probeert amechtig om de snelle populariteit van Uber te bevechten. Uber is echter een product van de tijdsgeest en de pogingen om het fenomeen te stoppen zullen hoogstens voor wat vertraging zorgen. Het protest van de klassieke sector heeft wel de verdienste dat er op wettelijk vlak een lever playing field komt.

Grabtaxi

In Singapore pakt Grabtaxi het anders aan. Het bedrijf pakte op Facebook uit met een naamsverandering die symbool staat voor een complete make-over van het bedrijf. Grabtaxi heet voortaan Grab. Je kan er nog steeds een taxi boeken maar je kan net zo goed opteren voor een privé voertuig met chauffeur.  If you can’t beat them, join them. Maar Grab gaat nog veel verder. Je kan zelfs een bromfiets als taxi boeken. Grab organiseert ook carpoolings en zet zijn wagens in als pakjesbezorgers. Op die manier optimaliseren ze de tijd en de kosten en krijgen de chauffeurs een opportuniteit om hun inkomen te verhogen. Passagiers die een ritje boeken met Grab krijgen in de app meteen een aanzet om dat te delen op de sociale media.

Grab heeft ook een corporate afdeling waar bedrijven hun verplaatsingen kunnen boeken. Betalen kan bij Grab op de klassieke manier maar het platform biedt ook cashloos betalen aan.

Op internationaal vlak start Grab een samenwerking met Lyft, toch de belangrijkste challenger van Uber, en met het Indiase Ola.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.