Onno Verstegen vertrekt bij Delta Lloyd

Opmerkelijk maatschappijnieuws bij Delta Lloyd.  Bestuurder Onno Verstegen (52) heeft in overleg met de maatschappij beslist om Delta Lloyd op korte termijn te verlaten en zijn loopbaan elders voort te zetten. Onno Verstegen is sinds 1995 in dienst bij Delta Lloyd en is sinds 2011 lid van de Raad van Bestuur. Daarvoor bekleedde hij verschillende directiefuncties binnen Delta Lloyd, waaronder directievoorzitter van Delta Lloyd Verzekeringen en chief commercial officer bij ABN AMRO Verzekeringen. Verstegen was onder meer betrokken bij de oprichting van de PPI BeFrank.  De verzekeraar zegt dat het snel de opvolger van Verstegen zal bekend maken.

De maatschappij bevestigt vandaag ook de datum van de buitengewone algemene vergadering die onder meer de uitgifte van een pakket aandelen ter waarde van 1 miljard euro moet bevestigen. Die algemene vergadering vindt plaats op 16 maart 2016. Die kapitaalsronde moet, samen met een reeks andere maatregelen, de Solvency II positie van de maatschappij versterken. Op basis van de cijfers van het derde kwartaal van 2015 was die ratio 136%. Het management wil die optrekken naar 175-180%.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.