Spring naar inhoud

Anbang gaat met botte bijl door Vivat

De Nederlandse verzeeringsmaatschappij Vivat gaat met de botte bijl door het personeelsbestand. Er moeten de volgende drie jaren 900 tot 1200 mensen afvloeien. Bij Vivat werken momenteel 3000 mensen. In een persbericht zegt de maatschappij dat haar kostenstructuur dertig procent hoger is dan bij de concurrentie.

Vivat wil zich meer gaan toeleggen op digitalisering en innovatieve oplossingen. Dat moet gebeuren in een simpele structuur die dicht bij de klant staat. Vivat is het platform voor de merken Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq Dier&Zorg en Actiam. De groep werd vorig jaar overgenomen door het Chinese conglomeraat Anbang. De overname gebeurde voor 1 symbolische euro maar Anbang moest wel 1,35 miljard euro kapitaal bijbunkeren. Over die bijkomende kapitaalsinjectie is overigens nog een flink woordje gepalaverd. Bestuursvoorzitter en oprichter van Anbang “Chairman Wu” wilde dat bedrag naar beneden praten maar dat is niet gelukt omdat het contractueel was vastgelegd. Anbang kon zich op dat moment ook niet permitteren om de onderhandeling te zwaar te spelen omdat het zijn reputatie in Europa niet verder ter discussie  kon stellen.

Anbang heeft in ons land ook Fidea en Delta Lloyd Bank in handen. De holding is niet meteen het meest transparante bedrijf. De Chinezen geven nauwelijks inzicht in hun financiële structuur en ze publiceren ook nauwelijks jaarverslagen. Ze houden zich op dat vlak strikt aan de Chinese wetgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: