AG Urban Memorial brengt atletiek naar de mensen

Adventure Runs, Urban Trails en Urban Running, het zijn commerciële vertalingen van een fenomeen dat ontstond in een specifieke jongerensubcultuur. Ondertussen is het een manier van leven geworden voor een brede laag van mensen die tijdens het weekend eens wat anders willen dan een ritje met de fiets of het obligate looptochtje door de velden. Duizenden mensen wisselen hun maatpak of casual op zaterdag en zondag voor aangepaste urban trail outfits en camouflagekleuren op hun lijf die ze vervolgens via stoere selfies delen op de sociale media.

DSC_4839

Zelfs een gevestigde waarde als de Memorial Van Damme surft voor de veertigste editie mee op de aantrekkingskracht van urban adventure.

De AG Urban Memorial gaat tussen mei 2016 en september 2016 in vijf  Belgische stadscentra een atletiekevent opzetten waar internationale topatleten en de Belgische top met mekaar in de clinch gaan. “Atletiek komt naar de mensen”, vertaalde mede-organisator Cedric Van Branteghem het initiatief tijdens de persconferentie bij hoofdsponsor AG Insurance.

Voorlopig zijn enkel de hoofdlijnen van het concept duidelijk. De namen van de steden en de namen van de atleten die deelnemen zijn nog niet bekend. Van Branteghem kon enkel kwijt dat er per discipline twee atleten uit de internationale top10 het opnemen tegen de Belgische top. De disciplines die op het programma staan zijn de 200 meter, de mijl, hoogspringen, polstokspringen en discuswerpen. In iedere stad wordt een discipline georganiseerd.  Het lijkt overigens niet eenvoudig om in een onaangepaste infrastructuur van een stadscentrum topatleten te laten presteren. Allicht komt daar de ervaring van Golazobaas Bob Verbeeck nuttig van pas. Golazo is de organisator van een reeks urban trails en heeft ook de Spartacus Runs in portefeuille.

Tijdens de AG Urban Memorial is er ook  een rondreizende mobiele expo. Dat wordt een eerbetoon aan Ivo Van Damme. De herinnering aan de atleet wordt verankerd met foto’s, unieke videobeelden, trofeeën en herinneringen . Ook de rijke geschiedenis van de atletiekmeeting zelf komt volop aan bod met onder meer veel aandacht voor de 13 wereldrecords die werden gebroken op de Memorial.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.