Betaalapp Monetas is oplossing voor unbanked

Het Zwitserse fintech platform Monetas timmert al jaren aan een intelligente mobile wallet met een aparte betaalapp die meerdere valuta kan verwerken tegen een lage kostprijs. De Zwitsers zijn ondertussen klaar met een beta versie van die app voor Android. Hij is gratis te downloaden en uittesten kan met speelgoedgeld, een beetje Monopoly Monetas al het ware. De wallet zelf draait ondertussen al actief in Tunesië. Gevers ambieert om het platform tegen medio 2016 in de helft van alle Afrikaanse landen uit te rollen.

Johann GeversMonetas is een apart verhaal in het segment van de betaaloplossingen. Het intiatief van Johann Gevers kiest niet voor de korte termijn maar gaat uit van een filosofie waarmee het platform een antwoord wil geven op de financiële inclusie. Gevers geeft wereldwijd ook bevlogen speeches over overtuiging.

Monetas gaat over veel meer dan betalen alleen. Het uitgangspunt van Gevers is al jaren dat de meer dan 2,5 miljard mensen op de wereld die geen toegang hebben tot het bankennetwerk, een eigen handeltje moeten kunnen starten met het enige toestel dat ze wel hebben, hun smartphone. Het platform gebruikt blockchaintechnologie en draait dus op cryptocurrencies. Maar Monetas koppelt de technologie ook aan slimme contracten. Daardoor is een snelle en eenvoudige oplossing voor heel wat zogenaamde unbanked om een handeltje te starten plots erg dichtbij.

Omdat Monetas erg lage transactiekosten gebruikt, wordt het ook interessant om de grote massa kleine transacties in-app te verrichten. Op de site van het platform staan cijfers voor Kenia die aangeven dat 50% van de betaaltransacties over minder dan 1 dollar gaat en zelfs 80% over minder dan 5 dollar.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.