Uber bestellen kan via Amazon Alexa

Siri, de stemgestuurde assistent van  Apple, maakt tokkelen op je mobieltje deels overbodig. Alexa van Amazon Echo geeft die mogelijkheid echter een nog veel bredere dimensie. Amazon Echo is een soort koker die je overal in je huis kwijt kan. Het toestel is via wifi verbonden met de cloud en kan daardoor zeer breed worden ingeschakeld.  Je kan Alexa om informatie vragen maar de assistent knapt ook een aantal klusjes op. Het is mogelijk om een boodschappenlijstje op te stellen, je wekker te dimmen, de lichten aan- en uit te schakelen of muziek te spelen. Alexa kan dus de centrale unit worden van een volledig geconnecteerd huis.

Alexa UberHet leuke is dat Amazon Alexa nu ook verbindt met een aantal dienstenleveranciers. Dat levert een hoop extra efficiëntie op. Eerder was de Amazon assistent al verbonden met onder meer Domino’s Pizza en met Spotify. Een van de meest recente uitbreidingen is de verbinding met Uber. Gebruikers van Amazo Echo kunnen via de Alexa app informatie vragen over de beschikbaarheid van een Uber chauffeur. Ze kunnen ook een rit bestellen en na de bestelling is het mogelijk om informatie op te vragen, bijvoorbeeld over het tijdstip waarop de taxi zal arriveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.