Aegon Life breekt met klassieke marketingaanpak

Transparantie,  eenvoudige producten die door een klant snel en correct worden begrepen en duidelijke taal op mensenmaat zijn een hoeksteen op weg naar een gezonde financiële wereld. Bij Aegon Life Indië zetten ze op marketingvlak een belangrijke stap in die richting.

De marketingcampagne voor hun aanbod in levensverzekering breekt met de klassieke aanpak van de verzekeringsindustrie. Maar niet alleen de campagne zelf, ook de waarden die ze poneert, zijn anders dan diegenen waar de industrie traditioneel op verder bouwt.

De campagne is gebaseerd op het kernwoord “simpel” en ze straalt dat ook in al haar aspecten uit.  De klassieke blabla over veiligheid en het onheil waar verzekeraars hun klanten voor moeten behoeden, blijft compleet achterwege. Het kernwoord “simpel” is de opener in een publiciteitsfilmpje maar dat wordt snel uitgerafeld naar een paar andere waarden: tijd, respect, belangrijk zijn, interactie die leidt naar actie.

Het filmpje is mooi gestijld in een bijna zwart-wit formaat, kleur dient enkel als accentuering. Het opent met een beeld van een complexe verzameling van kantoormateriaal die uitwaaiert en vervangen wordt door wekkers. De symboolwaarde dat tijd waardevol is kan nauwelijks mooier worden aangegeven. De mensen die even later voor een bureau staan, zijn uitvergroot, waardoor het belang van het individu wordt beklemtoond.

This campaign stands out from the usual speak of life insurance brands and will bring a renewed vitality to the insurance advertising space

Shamik BanerjeeCMO, Aegon Life

In het filmpje komt geen enkel woord voor dat verwijst naar de producttechnische kant van verzekeringen. Het geeft enkel sfeer en waarden mee en is gebouwd op minimalisme, een basiswaarde voor generatie Y.  Aan het einde van het filmpje poneert Aegon Life een belangrijk uitgangspunt: een klant moet niet bekommerd zijn over zijn verzekering, een verzekering moet zorgen voor de klant. Met die stelling speelt de verezkeraar in op een belangrije kentering in de industrie. Verzekeren is niet langer een zaak van reactief optreden na een schadegeval. Verzekeren, zeker in de tak leven, wordt eerder het proactief coachen van de klant. Als de sector erin slaagt om die rol actief op te nemen biedt dat een immense kans om het imago van verzekeraars sterk positief te draaien.

Aegon Life zet met deze campagne een opvallende nieuwe aanpak neer. Blijkbaar wordt die ook gesmaakt. De maatschappij zegt zelf dat op een week tijd, meer dan een miljoen mensen het filmpje hebben bekeken. De campagne wordt multimediaal uitgerold met ook radio en krantenondersteuning. De marketingcampagne mag dan al een uitgaan van een ander waardenpatroon, ze is enkel maar duurzaam als de producten en de commerciële aanpak erachter dat ook zijn. Als Aegon die combinatie rond krijgt heeft een solide basis om de digitale generatie te overtuigen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.