Nike scherpt digitale strategie aan

Nike wil de klanten ook in zijn eigen fysieke winkels in-app laten aankopen via een mobiel toestel. De sportspullengigantkoppelt alle winkels onder 1 platform.

Nike heeft Adam Sussman aangesteld als Digital Officer. De beslissing heeft een verrijkende impact voor de strategie van de maatschappij. Sussman is ook Head of Global Strategy and Development bij Nike. Dat hij er de verantwoordelijkheid voor de digitale strategie bijneemt geeft aan dat Nike de digitalisering bijzoner ernstig neemt.

Sussman moet ervoor zorgen de e-commerce platformen,de fysieke winkels waar Nike producten verkocht worden en de mobiele apps naadloos op mekaar aansluiten. Momenteel heeft Nike een omzet van 1 miljard dollar via e-commerce. Tegen 2020 moet dat 7 miljard dollar worden. Ook de ambitie voor de totale zogenaamde Direct To Consumer  (DTC) strategie is straf. Op dit moment bedraagt die omzet 6,6 miljard dollar en Nike wil tegen 2020 naar 16 miljard dollar.

Nike AppDie omzetstijging in DTC heeft een belangrijk gevolg voor de eigen flagship stores. Nike wil daar vooral de ervaring en de merkbeleving promoten. Voor de aankopen zelf, ook in de winkels, wil de sportspullengigant dat de klanten de mobiele app van Nike gebruiken. Nike wil af van het fenomeen dat klanten niet kopen als ze in de winkels zijn omdat de juiste spulletjes of maten niet in voorraad zijn. Het heeft in de VS alle winkel met mekaar verbonden op hetzelfde platform. In het VK is een gelijkaardige operatie bezig.  Als de klanten gevonden hebben wat ze willen en het is in een van de winkels voorradig in de juiste maat en kleur ka de klant de aankoop doen via de app.

Nike zet de klanten die de winkels binnenkomen zoveel mogelijk aan om in te loggen. Ze ondersteunen die log-in met kortingen en loyaltypunten. Het is daarna de bedoeling om de klant zoveel mogelijk te doen meepakken, onder meer met een strategie waarbij klanten niet gebruikte spullen altijd zonder kosten kunnen terugbrengen.

Nike wil niet enkel in-app verkopen stimuleren. Het concern test momenteel ook Instagram en Twitter uit als verkoopskanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.