Huisarrest voor sleutelfiguur Kepha Invest

KephaInvestIn de affaire Kepha Invest heeft het Italiaanse gerecht de Argentijnse geestelijke Patrizio Benvenuti langdurig ondervraagd en onder huisarrest geplaatst. De geestelijke werkte bij de rechtbank van het vaticaan maar is ondertussen naar zijn pensioen weg gemanoeuvreerd.

De zaak Kepha Invest heeft vertakkingen naar de hoogste adellijke kringen in België. Christophe de Fierlant Dormer leidde de Belgische poot van de investeringsmaatschappij. Toen de mogelijke fraude duidelijk werd, diende hij zelf een klacht in en verzamelde een aantal gedupeerden rond zich. Op basis van aanwijzingen in het onderzoek kan dat ook een vlucht vooruit zijn. Meester Eric De Caluwé van Baker& Mc Kenzie diende echter in juni 2015 een strafklacht in tegen baron de Fierlant Dormer en tegen Christian Ventisette. Ventisette is al een tijdje voortvluchtig en er loopt een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem. De klacht tegen beide heren zou er gekomen zijn op basis van informatie van Benvenuti. De Standaard beweert dat de Belgische gravin Christine de Lannoy werkte voor Kepha Invest. De Lannoy is de echtgenote van de Luxemburgse kroonprins Willem van Luxemburg.

In deze zaak heeft de Italiaanse politie beslag laten leggen een villa in Toscane en een archeologische site in Sicilië. Die zouden samen ongeveer 10 miljoen euro waard zijn. Er zijn 283 investeerders betrokken bij Kepha Invest. Die hebben samen 33,6 miljoen euro ingebracht in het investeringsvehikel. De bezittingen van Kepha Invest zaten echter in een aparte stichting. De potentiele fraude kwam vorig jaar aan het licht toen Kepha Invest de beloofde hoge coupons niet meer betaalde. De zaak is allicht georganiseerd als een Ponzi schema.

Een gedachte over “Huisarrest voor sleutelfiguur Kepha Invest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.