ING zet België op Fintech kaart

ING selecteerde de eerste zeven start-ups die een plaatsje krijgen in het nagelnieuwe Fintech Village. Dat moet een broedplaats worden voor innoverende ideeën die de financiële wereld efficiënter en klantvriendelijker moeten maken. De partners van Fintech Village zijn Deloitte, SWIFT Innotribe, Belcube, Smartfin Capital, Eggsplore en Startups.be. ING duidde voormalig algemeen directeur van het Contact Center (ICC) van ING België Philippe Bergez aan, om FinTech Village te leiden.

Fintech Village is gevestigd in Eggsplore, een  co-working space die specifiek mikt op start-ups uit de financiële wereld. Eggsplore is een initiatief van Jurgen Ingels en Wim De Waele. Ingels is de stichter van het betaalsoftware-bedrijf Clear2Pay, dat hij vorig jaar voor 375 miljoen euro verkocht. Wim De Waele werkte bij het innovatieplatform iMinds.

Addocted, Anglr, Cashforce, Delio, HopOn, IsItYou en PayKey werden als eerste start-ups uitgekozen om zich vanaf maart in Fintech Village te vestigen. Zij werden weerhouden na een vrij zwaar selectieproces.

Addocted is de officiele naam voor POM, een applicatie voor de verwerking van documenten, rekeningen  en facturen. POM is overigens een afkorting van Peace Of Mind. De applicatie werkt voorlopig enkel via mobiele toestellen maar het bedrijfje geeft aan dat er ook een toepassing voor PC komt. POM is een nieuwe concurrent voor Doccle.

Anglr is een bedrijf dat de stroom aan digitale nieuwsdata over bepaalde topics groepeert en voorziet van extra info over de populariteit van het topic.

Delio is een software toepassing die vermogensbeheerders en financiële instellingen helpt om private beleggingen voor hun zeer vermogende klanten te vertalen in een gestroomlijnd proces.

Cashforce is een bedrijf dat de kasstromen van grote bedrijven met een omzet tussen 100 miljoene uro en 10 miljard euro transparant maakt en daardoor een beter cashmanagement toelaat. Michel Akkermans, gewezen CEO en stichter van Clear2pay, is investeerder en bestuurder.

HopOn is een applicatie voor ticketing in het openbaar vervoer. De technologie werkt op basis van beacons die een verbinding maken met je smartphone.

Isityou is een app voor beveiliging via gezichtsherkenning.  De app vraagt je om een selfie te maken en berekent een mathematisch model op basis daarvan.

PayKey is een betaalkeyboard dat je kan gebruiken om te betalen binne de sociale netwerken. De app downloaden en koppelen met je bankrekening volstaat om meteen te kunnen betalen via de chatfunctie van je favoriete sociale netwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.