AXA wordt partner van Samsung Connect Auto

Samsung DriverlessSamsung Electronics gooit zich stevig in de ontwikkeling van geconnecteerde wagens. Samsung Connect Auto (SCA) is een systeem dat op de diagnose plug-in (OBD II poort) van de wagen gekoppeld wordt. Het systeem meet het rijgedrag van de bestuurder en koppelt de analyse daarvan in real-time terug met tips over onder meer het brandstofverbruik. Dat gebeurt via een algoritme dat de gereden afstand en de gereden tijd koppelt aan de actuele brandstofprijs.

De passagiers van de wagen beschikken over een veilige wi-fi verbinding via Samsung KNOX. Het KNOXsysteem laat onder meer toe dat de passagiers via een energiezuinige LTE hotspot, informatie streamen of zelfs met mekaar gamen.

Samsung positioneert KNOX al een tijdje als zijn sleutelsysteem met een totaalaanpak voor veilige mobiele verbindingen. Wie een mobiel toestel van Samsung aanschakelt activeert meteen ook Knox. Bij de opstart inventariseert de software eerst of het toestel en de apps erop veilig zijn en blijft dat ook verder monitoren tijdens het verder gebruik ervan. De gebruiker hoeft niks extra te ondernemen. Knox is ontwikkeld in samenwerking met de externe toeleveranciers van de applicaties op de mobiele toestellen van Samsung. Er zouden dus geen gaten of conflicten in de beveliging via Knox mogen zijn.

KNOX beschermt Samsung Pay

KNOX is ook cruciaal voor de beveiliging van Samsung Pay. Het zorgt er voor dat het toestel dat je gebruikt voor je betalingen beveiligd is maar ook informatie over financiële transacties en de applicatie Samsung Pay zelf worden beschermd door KNOX.

De beveiliging van Samsung Pay gebeurt overigens niet enel door KNOX maar bestaat uit drie lagen. Om Samsung Pay te kunnen gebruiken moet je het systeem activeren met een vingerafdruk. Er is dus een biometrische bescherming die vooral bij verlies en diefstal zekerheid inbouwt. In zulke gevallen kan je ook de aanwezige data op je mobiel wissen via de “Find My Mobile” dienst. Het tweede niveau van beveiliging zijn de functies via Knox. Verder worden de kaarttransacties niet gekoppeld aan je kaartnummer maar ze worden versleuteld via tokens .

Samsung Connect Auto wordt een breed ecosysteem

Bij en ongeval zal Samsung Connect Auto de contacten die de bestuurder selecteerde automatisch verwittigen. Ook de hulpdiensten worden automatisch geactiveerd. SCA heeft ook een ‘Find My Car’ functie voor bestuurders die hun wagen niet meer terugvinden.

SCA checkt de staat van de wagen en adviseert wanneer er onderhoud en reparaties nodig zijn. Dat bespaart op kosten omdat eventuele schade preventief kan opgevangen worden.

Het systeem logt uiteraard alle nuttige informatie en koppelt dat via email terug onder vorm van een onkostenrapport. Dat is vooral nuttig voor bestuurders die professioneel op de weg zijn.

Samsung bouwt rond het netwerk een breed ecosysteem van partners uit die een meerwaarde kunnen betekenen voor het systeem. Dat kunnen onder meer ook verzekeringsmaatschappijen zijn. AXA heeft zijn medewerking al toegezegd. Andere partners zijn Amdocs, AT&T, Blink by Agero, China Unicorn, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange en Willis Tower Watson.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.