Google trekt stekker uit vergelijkingssite voor verzekeringen

Google trekt de stekker uit Google Compare, haar vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Google stuurde vorige maandag een email naar alle partners waarin ze dat bevestigen. Search Engine Land kon die email onderscheppen. Google heeft de echtheid van de email ondertussen bevestigd. De stopzetting gebeurt op een vrij drastische manier en duurt amper een maand. Op 23 maart 2016 zal Compare, zowel in de VS als in het VK, volledig uit de lucht zijn.

Google Compare had een kort en warrig bestaan. In het VK werd de vergelijkingssite in 2012 uitgerold. Gebruikers konden er terecht voor de vergelijking van autoverzekeringen, hypotheekleningen, kredietkaarten en reisverzekeringen. Dat beperkte aanbod was overigens niet permanent beschikbaar. Het onvoldoende uitgebreide productenaanbod wordt als een van de redenen gezien voor het falen van Google Compare. Een woordvoerder van Google verklaarde nochtans dat Compare wel een hoge trafiek genereerde maar de inkomsten blijken tegen te vallen. In de email geeft de zoekrobot aan zich voortaan meer op AdWords te gaan concentreren.

Twee maanden geleden was er al een aanwijzing voor de stopzetting door de breuk tussen Google en de verglijkingssite Compare.com. Dat was een van de belangrijkste partners van de zoekrobot. De CEO van Compare.com, Andrew Rose, haalde opvallend uit naar Google. “Vergelijkingssites zitten op het snijpunt van internettechnologie en verzekeringen”, zei hij. “Je moet beide aspecten beheersen om succesvol te kunnen zijn.” Rose bevestigt dat zijn bedrijf het wel erg goed doet. Er is overigens een opmerkelijk verschil in de strategie tussen beiden. Google Compare organiseerde de verkoop van de polissen via de verzekeringsmaatschappijen. Bij Compare.com kan de klant kiezen om dat online op de vergelijkingssite, via een maatschappij, of via een bemiddelaar te doen.

From: Google Compare Team
Subject: An Update on Google Compare

Dear Partner,

Beginning on February 23, 2016, we will start ramping down the Google Compare product, which is currently live in both the US and UK. We plan to terminate the service as of March 23, 2016. As you know, Google Compare (formerly Google Advisor in the U.S.) has been a specialized, standalone service that enables consumers to get quotes from a number of providers for financial products such as car and travel insurance, credit cards and mortgages.

Despite people turning to Google for financial services information, the Google Compare service itself hasn’t driven the success we hoped for. We greatly appreciate your partnership and understand that this decision will be disappointing to some. But after a lot of careful consideration, we’ve decided that focusing more intently on AdWords and future innovations will enable us to provide fresh, comprehensive answers to Google users, and to provide our financial services partners with the best return on investment.

We’re grateful for all the feedback that you have provided over the course of this product’s development, and we are looking forward to partnering with you to achieve greater success in the future.

We will work with you during this transition and beyond. Please reach out to your Google representative if you have any questions and to discuss the next steps.

The Google Compare Team

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.