Mondo verbreekt crowdfundingrecords

 

De nieuwe digitale banken zijn hot and sweaty in het Verenigd Koninkrijk. Dat bewees app-only bank Mondo deze week. De trendy start-up wilde 1 miljoen pond ophalen via crowdfundingsite Crowdcube. Dat duurde precies 1 minuut en 36 seconden. Toen was het potje gevuld. Ondertussen  was de pagina van Mondo op Crowdcube plat gegaan tijdens een pre-registratie. De belangstelling was zo enorm dat de pagina meteen nadat hij verscheen offline ging.

@getmondoCrowdcube stichter Luke Lang verontschuldigde zich: “We experienced unprecedented demand for mobile first challenger-bank Mondo, which caused issues with our website. Our engineering team are currently working hard to resolve this issue. The demand clearly demonstrates the level of interest in Mondo. We apologise for the inconvenience caused to investors.”

Mondo oprichter Tom Blomfield zegt dat 6000 mensen zich op voorhand aanmeldden voor de campagne maar Mondo had al een bestaande wachtlijst en daardoor kwam het aantal kandidaat kopers op 44.000.

Mondo heeft een kredietkaart ontwikkeld die wordt ondersteund door een app. De app helpt de gebruikers om hun geldstromen beter in kaart te brengen op basis van smart data. De maatschappij heeft momenteel 1500 kaarten in omloop in een beta testomgeving. De uitrol wordt nog dit jaar verwacht en Mondo wil dan 100.000 kaarten verspreiden. De waarde van het platform wordt momenteel geschat op 30 miljoen pond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.