Verzekeraars mikken op topsporters

steve sartorDe Gentse verzekeraar Concordia richt zijn focus op de sportwereld. Het neemt de portefeuille van ProAssur over. Dat is een verzekeringskantoor in handen van ex-wielerkampioen Peter Van Petegem en mede-vennoot Geert Labiau. Sporters zijn een aparte niche in de verzekeringswereld. De professionele risico’s van een topsporter zijn erg specifiek en vragen in veel gevallen om een maatwerkoplossing. Topsporters zijn ook grootverdieners en dat opent mogelijkheden in de richting van financiële planning.

Concordia, dat geleid wordt door Steve Sartor, neemt niet enkel de portefeuille maar ook het personeel van ProAssur over. Peter Van Petegem blijft verbonden aan de activiteiten maar veeleer als imagobouwer.

Met de overname komt Concordia in het vaarwater van stadsgenoot Optima. Daar hebben ze een paar jaar geleden ex-baskettopper Thomas Van Den Spiegel binnen gehaald. Hij ontwikkelde Optima Athlete Support, een specifiek financieel concept voor topsporters.

Ook Callant Verzekeringen is actief in het topsportsegment. Het bedrijf van Peter Callant heeft geen specifiek commercieel concept op de doelgroep maar Callant is zeer sterk geëngageerd als sponsor van onder meer de wielerformatie Lotto-Belisol, basketploeg Port of Antwerp Giants, voetbalclub Cercle Brugge en Hermes Volley Oostende. Callant heeft met Fietsomnium een eigen verzekerings- en bijstandsconcept voor fietsen. Het is evident dat al die engagementen ook commercieel in klanten vertaald worden.

We hebben in het topsportsegment met Arena ook een gespecialiseerde nicheverzekeraar. Arena richt zich vooral op sportclubs en federaties. Na de overname van Nationale Suisse door Helvetia en de sluiting van het Belgische filiaal werd Arena verkocht aan de holding Enstar Group. Arena werd onderdeel van Torus Insurance Group, een dochterbedrijf van Enstar. In september kreeg Torus met Starstone Insurance Group een nieuwe merknaam en een nieuw logo. Die inbedding in een financieel sterk conglomeraat kan Arena nieuwe mogelijkheden geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.