Handenvrij betalen met Google

Google wil het begrip Hands Free een bijkomende dimensie gaan geven. Het test een pilootversie van een nieuwe app die Google Wallet complete moet doen vergeten. Gebruikers die de app downloaden geven hun initialen in en selecteren een betaalmethode. Dat kan een debetkaart maar ook een kredietkaart zijn. Daarna moeten ze een foto van zichzelf opladen.

Google Handsfree

Als de app in de buurt van een compatibel cashregister komt zal hij verbinding maken via wifi of bluetooth low energy. De app stuurt vervolgens de initialen en de foto door die eventueel kunnen gecheckt worden door het winkelpersoneel. De klant moet vervolgens enkel aangeven dat hij met Google wil betalen. Dat wordt bevestigd door de kassier daarmee is de betaling afgerond. Het kasregister stuurt onmiddellijk een bevestiging van de betaling naar de smartphone van de klant.

Google voegt er aan toe dat het systeem in een volgende fase ook op basis van automatische gezichtsherkenning zal werken. Een slimme camera zal dan een match maken tussen de foto die werd doorgestuurd en het beeld dat hij op dat moment vastlegt.

Google Hands Free kan een enorme besparing aan tijd en mankracht inhouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.