Iedereen op de fiets met Velo Droom van KBC

De lente komt eraan en dan halen veel mensen de fiets weer van stal. Dat gebeurt overigens steeds meer in het kader van de woon-werkverplaatsing. In het segment racefietsen stijgt de gemiddelde uitgave voor een tweewieler al jaren substantieel. Dat heeft alles te maken met beter materiaal en ingenieuze snufjes. Die trend lijkt nu ook in het gewone segment te gaan plaats vinden. Dat is deels het gevolg van de populariteit van elektrische fietsen maar ook de gewone modellen worden verfijnder. Al die verbeteringen slepen een stevig kostenplaatje mee.

KBC anticipeert handig op die evolutie. De bank promoot tot einde maart een fietslening tegen een tarief van 1,50% (JKP 1.50%), dat is het tarief dat momenteel ook voor een autolening geldt. Na die periode kan het tarief evolueren. Het minimumbedrag van de lening is 1.250 euro, gespreid over minstens 12 maanden.  Het maximumbedrag is 40.000 euro wat voor een fiets uiteraard nogal prijzig is. De simulator op de website van KBC wordt onderliggend echter ook voor andere doelen gebruikt. De lening kan afgesloten worden via het kantorennet van KBC maar het kan ook volledig mobiel en online gebeuren via KBC Touch.

Velo Droom

De fietslening is een handige commerciële zet van KBC. De bank heeft een micro-ecosysteem rond de lening opgetrokken en wijst er op dat die dure tuigen ook best verzekerd worden. Dat kan met een soort alle risicoverzekering waar diefstal en de schade aan het tuig zelf wereldwijd verzekerd zijn. KBC promoot verder ook de bijstand bij pech, een persoonlijke ongevallenverzekering en men wijst erop dat de aansprakelijkheid tegenover derden via de familiale polis kan geregeld worden. Voor bepaalde elektrische fietsen volstaat dat pakket overigens niet omdat ze gecatalogeerd worden als bromfiets.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.