Atom Bank koopt gamingplatform

Mark Mullen CEO Atom

Mark Mullen | CEO Atom Bank

De Britse vernieuwer Atom Bank neemt gamingplatform Grasp over. Een bank die op gamingtechnologie draait en een gamingplatfom overneemt, beter kan je niet aantonen waarom ze het voorhoofd in een diepe frons trekken in de beslissingscentra van de traditionele banksector.

Atom Bank is een van de spraakmakende new kids on the Block die in Engeland, sneller dan in de rest van West-Europa, digitalisering compleet doordrukt. Grasp is een ontwikkelingsplatform voor games met onder meer MTV en F1 als klanten. De overname is een slimme zet omdat de app van Atom Bank op een gamingplatform draait. Atom maakte die keuze omdat het  zijn klanten een 3D interactieve app of online belevenis wil bezorgen. Grasp zal de volledige interface voor de klanten van Atom gaan sturen en die zal er anders uitzien dan wat momenteel de norm is in de sector.

“Grasp’s work is our shop window,” zei Edward Twiddy, chief innovations officer bij Atom Bank

Brian Jobling, eigenaar van Grasp, wordt business development director bij Atom Bank. Dat is niet zomaar aan financieel aardigheidje voor de man. Jobling maakt deel uit van een clubje technologie wizz kids  in universiteitsstad Durham. Daar is ook Atom Bank gevestigd. Jobling zal een actieve rol spelen bij de verdere uitbouw en de uitrol van Atom Bank.

Sectorwatchers zijn het er over eens dat Atom Bank echt innovatief uit de hoek zal komen. De bank is niet opgebouwd vanuit een klassiek model met een digitaal laagje. Het ontwikkelingsteam heeft er echt over nagedacht hoe de klant van morgen zijn financiële zaakjes wil regelen. Atom zal alleszins zonder kantoren werken en dus puur in-app en online draaien. Ze werken ook volledig papierloos en ze voegen er zelf graag aan toe dat ze ook stressloos werken. De beveiliging van de transacties bij Atom Bank gebeurt op basis van biometrics. Het is een belangrijk onderdeel van de strategie van Atom Bank om alles wat met technologie te maken heeft in eigen huis te houden. De aankoop van Grasp moet ook vanuit dat standpunt gezien worden.

Een gedachte over “Atom Bank koopt gamingplatform

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.