Fransman gaat Generali leiden

De Raad van Bestuur van Assicurazioni Generali heeft Philippe Donnet aangeduid als CEO van de groep. Donnet was Country Manager van Generali Italia. Naast CEO wordt hij ook Voorzitter van het investeringscomité en Executive Director met verantwoordelijkheid over het risicomanagement

Donnet_GeneraliDe Fransman Philippe Donnet is de eerste niet Italiaan die de groep zal leiden. Hij werd bij de Italiaanse verzekeraar binnengehaald door Mario Greco, de man die hij nu zal vervangen. De komst van Donnet doet ook een paar vragen rijzen over de opbouw van de macht van de Franse ondernemer Vincent Bolloré bij Generali. Bolloré heeft een participatie van 5% bij Mediobanca. Die bank heeft een belang van 13% in Generali. Het raakpunt tussen beide heren ligt bij de mediagroep Vivendi. Donnet is bestuurder bij Vivendi en Bolloré heeft daar een belang van ongeveer 15%. (Vivendi is momenteel bezig is met het afwikkelen van een reeks inkoopacties op eigen aandelen. Als al die ingekochte aandelen gesupprimeerd worden, stijgt het belang van Bolloré automatisch.)

De CEO krijgt er ook een General Manager bij. Dat wordt Alberto Minali, de 50-jarige CFO van de groep. In die functie wordt hij verantwoordelijk voor Finance, Operations, Verzekering en Herverzekering, Marketing, Strategie en Data.

Ik ben ervan overtuigd dat Philippe Donnet als nieuwe CEO van de Groep een drijvende kracht zal zijn in het succesverhaal van Generali en dat hij met de Groep de huidige positieve dynamiek zal kunnen verderzetten.

Martin Sturzlbaum, CEO van Generali Belgium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.