Tandem Bank zet bankiers in pub

Tandem Bank, een van de nieuwe bankplatformen die zich in Engeland opmaken om de klassieke sector stevig weerwerk te geven, pakt uit met een briljante marketingactie. Het jonge bankbedrijf nam het beheer van The Three Compasses pub in Noord-Londen over. Tandem deed dat op een manier waarop een klassiek bankkantoor wordt gerund en dat leidde tot hilarische situaties. Klanten moesten aan het buffet opdraven op basis van een volgnummer, ze werden opgevangen door personeel dat vervolgens een wachtmuziekje opzette en vervolgens een meer gekwalificeerde collega deed opdraven en ze rekenden belachelijk hoge kosten aan voor eenvoudige bestellingen. Wie een koffie bestelde werd zogezegd doorgeschakeld naar het koffiedepartement en wie een snack bestelde moest eerst de naam van zijn of haar moeder geven als beveiliging.

De ganse soap werd gefilmd en de reacties van de bezoekers waren veelzeggend. De verbazing stond op de gezichten te lezen maar veel bezoekers waren teleurgesteld of zelfs kwaad. Tandem zette de actie op het getouw nadat uit een studie bleek welke de 25 meest voorkomende irritaties bij bankklanten zijn. Lange wachttijden aan de telefoon, onverwachte kosten en herhaaldelijk doorschakelen naar andere diensten staan daar prominent tussen.

You wouldn’t stand for this at your pub, why stand for this at your bank?

Tandem Bank

Eerder pakte Transferwise ook al uit met een gelijkaardige video. Ze posteerden een barman achter het buffet die een slokje meedronk uit ieder glas of iedere tas. Op die manier wilde het platform aantonen dat banken kosten kunnen graaien zonder dat het opvalt en dat dit gebruik in andere sectoren niet geaccepteerd wordt.

Tandem Bank is samen met Atom Bank de enige van de nieuwkomers die al oficieel een banklicentie hebben binnengehaald. Voorlopig blijven ze bij Tandem echter zeer vaag over hun aanbod. Ze starten alleszins met een betaalrekening, een kredietkaart en spaar- en kredietoplossingen maar meer details daarover zijn niet bekend. De nieuwkomer draait op technologie die het extern gekocht en ontwikkeld heeft. De bank zet vooral in op het slim gebruik van geld. Dat willen ze bij Tandem stimuleren door met actieve communicatie, bijvoorbeeld over achterstallige betalingen of opportuniteiten in de beleggingssfeer. Tandem zet duidelijk in op de Millennials en het gebruikt hen ook in de marketing. Het bankplatform heeft al meer dan 100 miljoen pond opgehaald en start wellicht nog voor de zomer van 2016 effectief op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.