Trov, verzekeren met een simpele swipe

De verzekeringsindustrie krijgt zijn eigen Tinderapplicatie. Trov was oorspronkelijk een app waarmee gebruikers een digitaal overzicht van al hun gebruiksvoorwerpen kunnen aanleggen. Een aantal van die voorwerpen kunnen nu met een paar eenvoudige swipes ook verzekerd worden. Momenteel mikt Trov vooral op elektronische apparaten zoals laptops, fototoestellen en smartphones  maar bij Trov werken ze aan een snelle uitbreiding  van dat aanbod. Ook voor fietsen en muziekinstrumenten is ondertussen al een dekking beschikbaar.

Wie een verzekeringsdekking onderschrijft kan dat via de smartphone met een paar eenvoudige swipes. Die lage drempel is op zich al een serieuze bedreiging voor de klassieke verzekeringsindustrie maar Trov breekt ook met een van de traditionele steunpilaren. De maatschappij zet namelijk de vaste duurtijd van de verzekeringsdekking opzij. Wie een dekking aanschakelt kan die met evenveel gemak weer uitschakelen en dat haalt het model van verzekeren zoals we het al decennialang kennen volledig onderuit.

Trov biedt enkel een dekking aan voor schade, verlies of diefstal. De dekkingen die het platform  aanbiedt worden geleverd door een aantal underwriters. In Australië, waar de maatschappij eerst opstartte, is dat Suncorp.  In het Verenigd Koninkrijk is AXA de underwriter.

Trov laat overigens niet enkel toe om een dekking aan te switchen, ook wie een schadegeval heeft kan dat melden via de app. Dat gebeurt via een eenvoudig tekstberichtje. Met de app kunnen ook foto’s of andere documenten worden uitgewisseld om het schadegeval beter te documenteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.