Voormalig topman Zurich Insurance stapt uit het leven

De negatieve berichtenstroom rond Zurich Insurance lijkt niet te stoppen. Vorige vrijdag pleegde de ex- CEO Martin Senn zelfdoding in zijn Zwitserse buitenverblijf in Klosters. Drie jaar geleden pleegde ook CFO van Zurich Insurance Pierre Wauthier al zelfdoding.

Martin Senn werd in 2010 aangesteld als topman van de Zwitserse verzekeringsgroep. In 2015 ondernam hij een poging om de Britse groep R&SA over te nemen. Dat lukte echter niet, vooral omdat de verzekeraar af te rekenen kreeg met een paar zware tegenvallers waardoor het een zijn eigen beurskoers zwaar kelderde. Zurich deed de Britten een voorstel om 8,8 miljard dollar te betalen voor de overname. Veel waarnemers waren het er over eens dat de groep dat bedrag nauwelijks zou kunnen dragen. RSA accepteerde om het voorstel bij zijn aandeelhouders te verdedigen. Financieel deden die een uitstekende zaak. Ze kregen 550 pence per aandeel, verhoogd met het interimdividend van 3,5 pence, dat RSA op 6 augustus bekend maakte. In augustus kreeg Zurich Insurance een stevige tik omdat het als verzekeraar een belangrijk aandeel had in de schade na de ontploffingen in de Chinese havenstad Tianjin. Zurich verwachtte dat de schade, na tussenkomst van de herverzekeraar, 275 miljoen dollar zou bedragen. Dat tastte het resultaat van het derde trimester aan en dat was meteen ook de aanleiding om de overnamegesprekken te stoppen. Het was de Belg Kristof Terrynn, CEO Global General Insurance, die de stopzetting van de gesprekken met de Britten aankondigde. Na het afspringen van de overnamegesprekken steeg de koers van RSA met 21%. Zurich kreeg een tik van meer dan 2%. In december zou CEO Martin Senn uiteindelijk opstappen.  De Nederlander Tom De Swaan mocht kort overnemen als interimCEO. Al heel snel kon Zurich Insurance de gedroomde opvolger voor Senn aantrekken. CEO Mario Greco van Generali Group aarzelde niet lang om het aanbod te aanvaarden. Greco is een bekende van het huis. Nadat Senn als topman benoemd was, stapte hij op bij Zurich Insurance om Generali te gaan leiden. Hij zette bij de Italiaanse verzekeringsreus op korte tijd de peilers neer voor de uitbouw van een modern verzekeringsbedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.