Marc Bourgeois is Taxman 2016

Marc-BourgeoisHoogleraar aan de Universiteit van Luik aan de faculteit Rechten Marc Bourgeois is de winnaar van de Taxman Award 2016. Die verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door verzekeraar ERGO Insurance. De Taxman Award wordt uitgereikt aan de persoon of organisatie die de meest opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de fiscaliteit. Marc Bourgeois sleepte ook de Prijs van de Jury in de wacht. De Taxman Student Award ging naar Romain Bomboir voor zijn verhandeling “La transmission de l’entreprise familiale à forme sociétaire”.

Marc Bourgeois studeerde in 1998 af als licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Luik en behaalde in 2007 zijn doctoraat. Later werd hij professor fiscaal recht en overheidsfinanciën aan diezelfde universiteit, waar hij mee het Tax Institute oprichtte. Marc Bourgeois heeft zich in het bijzonder onderscheiden door zijn werk op het vlak van budgettair federalisme, regionalisering van belastingen en het onderscheid tussen fraude en belastingontwijking. Bovendien is hij oprichter en hoofdredacteur van het magazine ‘Revue de fiscalité régionale et locale’ en ondervoorzitter van de Waalse Raad voor fiscaliteit en financiën.

De andere genomineerden waren:

Guy Vanhengel, minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting en Externe Betrekkingen;

Noël Colpin, voormalig ereadministrateur-generaal Douane en Accijnzen bij de Federale Overheidsdienst Financiën;

Roland Rosoux, fiscaal bemiddelaar bij de Federale Overheidsdienst Financiën;

De Dienst Voorafgaande Beslissingen in fiscale zaken, vertegenwoordigd door Steven Vanden Berghe.

 Taxman Student Award

Romain Bomboir viel in de prijzen met zijn verhandeling “La transmission de l’entreprise familiale à forme sociétaire”, die hij schreef in het kader van zijn bachelorproef voor de Vrije Hogeschool van Mosane, Sainte-Marie Campus Guillemins. Hij ontving de Taxman Student Award 2016 en een cheque ter waarde van 2.000 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.