Uber Eats plant start in Brussel

De niche voor maaltijdbezorging via koeriers groeit wereldwijd exponentieel. Taxibedrijf Uber richtte Uber Eats op en start nog dit jaar in Brussel. 

De Amerikaanse taxidienst Uber breidt zijn dienstverlening uit naar thuislevering van maaltijden en schakelt daarbij de fiets in. Uber Eats gaat de leveringen verzorgen voor bedrijven die geen eigen bezorgers hebben. Dat is een nieuwe niche waar recent ook het Britse Deliveroo volop indook in ons land.

Het principe is simpel. Restaurants of andere maaltijdbereiders kunnen aansluiten bij het netwerk van Uber Eats. Ze plaatsen hun menu op de app van de koerier en klanten kunnen in-app bestellen en meteen afrekenen. De maaltijden worden bezorgd door een zelfstandige fietskoerier die werkt in opdracht van de taxidienst. In het geval van Uber Eats kan de klant in de app volgen waar de koerier zich bevindt. De niche voor maaltijdbezorging groeit wereldwijd bijzonder snel maar niet alle startups zijn een succes. In ons land raakte Take Eat Easy, na een bijzonder beloftevolle start, uiteindelijk niet uit de kosten. De derde kapitaalronde van het jonge bedrijfje mislukte en dat sneed meteen de adem af voor een verdere doorstart. Take Eat Easy was ondertussen ook in Frankrijk actief waar de bezoekerscijfers nochtans beter waren als die van Deliveroo. Frankrijk is een vrij mature markt voor maaltijdbezorging. Het probleem van maaltijdbezorgers is de kost van de koerier. Take Eat Easy rekende de klant 2,5 euro aan en pakte tussen 25% en 30% commissie bij de restaurants. Dat blijkt echter enkel te volstaan als de koerier voldoende maaltijden kan leveren binnen dezelfde rit.

cijfersmaaltijdbezorging

Uber Eats start nieuwe vestigingen op in Amsterdam,  Dubai en Johannesburg. Het heeft al een uitgebreid netwerk voor het leveren van maaltijden in verschillende steden in de VS en in Londen. Uber Eats kondigt aan dat het voor het einde van het jaar ook in Brussel en Stockholm een operatie start. Uber Eats is op dit moment beschikbaar in 36 steden verdeeld over 9 landen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.