Spring naar inhoud

Delta Lloyd bereidt overname door NN Group voor en fuseert Belgische en Nederlandse entiteiten in leven


NN Group kondigt vanmorgen een voorstel tot overname aan op Delta Lloyd. Tegelijkertijd kondigt Delta Lloyd aan dat ze de Belgische entiteit Delta Lloyd Life NV fuseert met Delta Lloyd Levensverzekering NV.De fusie tussen Delta Lloyd Life NV en Delta Lloyd Levensverzekering NV werd al een tijdje intern voorbereid. De Belgische entiteit van de groep stootte in 2013 zijn schadetak, het vroegere Zelia, af en verkocht die afdeling aan Fidea.  Fidea zal later overgenomen worden door het Chinese Anbang en die Chinese holdingmaatschappij neemt op zijn beurt ook Delta Lloyd Bank over. In België bleef Delta Lloyd daardoor achter als een pure levensverzekeraar. Dat is een businessmodel waarbij in de huidige marktomstandigheden, vragen kunnen gesteld worden. De meeste  verzekeraars remmen hun productie leven eerder af en heroriënteren de productie die ze toch realiseren naar tak23. Die heroriëntering had Delta Lloyd echter niet volledig in de hand. Commercieel positioneerde de maatschappij zich als een pensioenspecialist en dat impliceert een relatief substantiële productie in tak21. De Belgische entiteit gaat nu verder als een branch van het Nederlandse levenbedrijf maar allicht komt er ook een heroriëntering van het aanbod. De groep kondigt alleszins aan dat haar producten in België minder kapitaalsintensief zullen worden.

Toplui schuiven door

De fusie heeft ook gevolgen voor twee Belgische topmensen van Delta Lloyd. Filip Depaz was momenteel CEO op interimbasis maar die benoeming wordt definitief. Depaz zal bovendien na afronding van de aangekondigde fusie, toetreden tot het managementteam van Delta Lloyd Levensverzekering in Nederland, onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

Peter Brewee , de huidige CRO van Delta Lloyd Life, wordt in principe benoemd tot Chief Risk Officer van Delta Lloyd Levensverzekering, eveneens onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

NN Group kondigt overnamebod aan

Tegelijkertijd kondigt NN Group vandaag aan dat ze een openbaar bod op alle aandelen van Delta Lloyd doet tegen een prijs van 5,30 euro per aandeel. De financiële positie van Delta Lloyd staat al een tijdje onder druk. De groep moest eerder een zogenaamde claimsemissie van 650 miljoen euro uitgeven maar de SolvencyII-ratio bleef een prikkelend aandachtspunt. Een aantal analisten speculeren al langer over een overname door  onder meer NN Group. Toen begin dit jaar topman van Delta Lloyd Life Jan van Autreve overstapte en CEO werd van NN Group Belgium vergrootte dat de speculaties.

Als de overname zou slagen, ontstaat  er een nieuwe, sterke en goed gediversifieerde financiële groep met een aanbod in pensioen, leven en schade verzekeringen, bancaire dienstverlening en vermogensbeheer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: