Superatleten met steun van AG Insurance

AG Insurance profileert zich nadrukkelijk als partner van een aantal sportfederaties en van het Belgisch Olympisch Comité. Ook de paralympische atleten worden door de verzekeraar financieel ondersteund. Vorige week doken opvallende beelden op in de TV-journaals. Een atleet met een bionische prothese legt een verbazend parcours af in een sportpakje met de publiciteit van AG Insurance. De atleet neemt op zaterdag 8 oktober in Zurich deel aan de Cybathlon, het kampioenschap voor robot-geassisteerde paratleten. Voor ons land nemen twee ploegen deel aan deze ‘Bionische Spelen’, met protheses ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Brussel.

In Zurich nemen teams vanuit de hele wereld deel aan het allereerste kampioenschap voor atleten met een handicap en een bionische prothese. Op het programma staan onder meer een exoskeleton race voor verlamde personen, een brain-computer interface race, een behendigheidsrace voor bionische armprothesen en een aangedreven rolstoelrace. In tegenstelling tot de Paralympische Spelen ondersteunt robottechnologie de paratleten en bestaan de wedstrijden uit het overwinnen van obstakels uit het dagelijks leven.

Het BruBotics (Brussels Human Robotic Research Center) onderzoeksconsortium van de Vrije Universiteit Brussel heeft teams in de ‘powered leg prosthetics race’, waarin atleten met de nieuwste generatie actieve beenprotheses het tegen elkaar zullen opnemen. Robotica is een vooruitstrevende technologie die de kracht heeft om de levenskwaliteit van mensen met een beperkte mobiliteit drastisch te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze hun volledig potentieel kunnen benutten. De ondersteuning van deze atleten is dus veel meer dan een loutere sportsponsoring. Het engagement van de maatschappij draagt ook bij tot de verdere ontwikkeling van technologie die andersvalide mensen effectief beter kan laten integreren in de samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.