Jetty, een verzekeringsconcept voor de trendy huurder

Verzekeren zat decennialang in een soort van keurslijf.  Maatschappijen waren stereotiep opgedeeld in strakke silo’s voor schade- en levensverzekeringen en die silo’s hadden hun eigen vakjes met polissen voor onder meer woningen, auto en aansprakelijkheid voor het gezin. Alhoewel de maatschappijen inspanningen doen om transparanter en duidelijker te worden blijven verzekeringscontracten een opeenstapeling van jargon en juridisch geneuzel.

Dat klassieke plaatje wordt echter snel onderuit gehaald door ondernemers die zich veel meer laten inspireren door de manier waarop de jongere generaties leven.  Zij laten hun denkpatroon niet bepalen door strak institutioneel uitgelijnde  hokjes. In New York werd vorige week Jetty uitgerold.  Jetty is een concept dat gebouwd is voor mensen die een eigen stekje willen huren in een grootstad. Het kernaanbod is een verzekering maar het platform doet veel meer dan enkel schade dekken.

Totaaloplossing voor huurders

Jetty wil een antwoord bieden op de belangrijke vragen waar huurders een antwoord moeten op vinden. Wat heb ik nodig vooraleer ik een huurcontract kan tekenen? Wat moet ik verzekeren om ongestoord te kunnen leven?  Hoe kan ik op een toffe en efficiënte manier mijn dagelijks leven leiden.

Jetty Pasport zorgt ervoor dat een kandidaat huurder de waarborg kan betalen en zekerheid kan geven over de betaling van de huur. Als de financiële stabiliteit van de huurder onvoldoende zwaar weegt moet er in de VS een tweede persoon mee tekenen als een soort van garantie. Het is niet altijd eenvoudig om iemand te overtuigen. Jetty Pasport heeft een extra optie om dat te regelen via een lichte premieverhoging. Jetty is opgebouwd als een online concept maar hier schakelt het platform eigen bemiddelaars in. Zij nemen contact met de eigenaars als er zich problemen voordoen. Allicht doenz e dat omdat het concept nog vrij nieuw en dus onbekend is bij huiseigenaars.

Het verzekeringsluik is een combinatie van een klassieke schadeverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering tegenover derden en een verzekering voor medische kosten. Je boedel wordt collectief verzekerd voor een basisbedrag dat je zelf aangeeft maar die waarborg heeft  een optie waarmee je speciale zaken zoals juwelen, exclusieve tassen, elektronica, kunstwerken en wijncollecties extra kan vermelden. Dat gebeurt zonder veel gedoe door ze aan te klikken en er een waarde op te plakken. Power-Up heet het systeem en het werkt bijzonder flitsend.

jetty-header-shot-2000x1125

Voordelen bij trendy merken

Jetty sluit een reeks loyaltygedreven overeenkomsten af met andere trendy merken. Voorlopig is het aanbod beperkt maar het platform is nog jong en zal dit ongetwijfeld verder uitbouwen. De partners waar je nu al wat voordelen kan meepikken situeren zich voorspelbaar in de inrichting van de inrichting van je appartementje, eten en drinken en lichaamsverzorging.

Online ervaring

Het platform wil absoluut af van vervelend administratie gedoe. De ganse onderschrijvingsprocedure en schadeaangifte verlopen zeer vlot online. Dat gebeurt via een mobiele website maar , een beetje verwonderlijk, nog niet via een app.

Financieel stabiel

Jetty is geen verzekeringsmaatschappij maar een underwriter. Ze claimen een samenwerking met Munich Re maar de contracten worden geplaatst bij StateNational, een maatschappij die duidelijk gespecialiseerd is in fronting. De oprichters hebben alleszins ook gezorgd voor een stevige financiële basis. Ze schraapten 4 miljoen euro startkapitaal bij een bij een reeks stevige investeerders, onder meer Ribbit Capital.

Klik hier voor de website van Jetty Insurance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.