BDO en Cegeka starten digitaal sociaal secretariaat

De wereld van de sociale secretariaten krijgt er een speler bij. Het advieskantoor BDO gaat zijn dienstverlening op het vlak van personeelsbeleid integreren en uitbreiden met een sociaal secretariaat. Het nieuwe platform zal digitaal georganiseerd zijn. BDO werkt op dat vlak samen met IT-bedrijf Cegeka. 

De Belgische afdeling van BDO is gespecialiseerd in vier domeinen : Audit & Assurance, Accounting & Reporting, Tax & Legal, en Advisory Services. Ze leveren dus al heel wat diensten op het vlak van payrollbeheer, voornamelijk aan internationale klanten en de kadermedewerkers van Belgische KMO’s.

“We hebben de laatste jaren heel wat nieuwe initiatieven opgestart”, zegt Johan Vandenbroeck, partner bij BDO. “Onder meer op het vlak van competentiemanagement, coaching en recruitment tools hebben we innoverende projecten uitgerold. Vaak was dat maatwerk en dat willen we nu standaardiseren. Op die manier kunnen we een veel ruimere klantenkring aanspreken.”

BDO’s advies in personeelszaken groeide de voorbije jaren gestaag. Dat we nu een alternatief lanceren voor de sociale secretariaten is een logische volgende stap. We willen met het vernieuwde aanbod het komende jaar onze omzet in personeelszaken verdrievoudigen.

Hans Wilmots, CEO bij BDO België

Digitaal alternatief

Belgische werkgevers zijn volop bezig om zich digitaal te organiseren, onder meer op het vlak van personeelszaken. Het merendeel van sociale secretariaten worstelt echter met verouderde ICT-infrastructuur. Daarom zal het nieuwe platform een digitaal alternatief zijn voor de klassieke spelers in dit segment. Om dat te realiseren is de samenwerking met ICT-bedrijf Cegeka cruciaal. “De voortdurend wijzigende sociale wetgeving en stijgende complexiteit rond fiscaliteit en nieuwe technologieën zorgen ervoor dat sociale secretariaten vaak geen pasklaar antwoord meer hebben voor Belgische werkgevers”, zegt CEO Hans Wilmots van BDO . “Die complexiteit, in combinatie met verouderde ICT-oplossingen, zorgt er voor dat werkgevers het nodige geduld aan de dag moeten leggen als ze hun werknemers correct en tijdig willen betalen.  Het nieuwe online platform, BDO HR & Pay Solutions biedt op dat vlak een performant antwoord.”

“We merken een digitaliseringsgolf bij de meeste sociale secretariaten, maar niemand gaat zo ver in de automatisering van loonadministratie als BDO. Werkgevers willen meer autonomie en minder werk: geen adreswijziging in 5 verschillende systemen invoeren of een vakantieaanvraag binnen een bepaalde deadline indienen. En ze willen dat allemaal zonder tussenkomst van een sociaal secretariaat kunnen doen. Wanneer nodig willen ze een beroep doen op uitgebreide HR-ondersteuning en strategisch advies. Als technische partner zorgen wij dat de software-as- a-service vlot draait in onze datacenters.”

Johan Lybaert, Directeur applications bij Cegeka

Een van de strijdpunten tussen sociale secretariaten is de tarificatie. BDO wil op dat vlak maatwerk leveren. Het nieuwe platform is bijzonder klantvriendelijk en modulair opgebouwd. Het laat toe om het personeelsbeheer sterk te automatiseren. Klanten hebben de mogelijkheid om heel wat processen over te nemen en te selecteren wat ze zelf doen of niet doen.  Dat vertaalt zich uiteraard in het tarief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.