Belfius begeleidt uitgifte obligatie FNG

FNG wil de middelen gebruiken om het nieuwe concept voor Brantano versneld uit te rollen. Met de overname van Suitcase werkt FNG ook aan een geïntegreerd model voor offline en online verkoop. 

Belfius gaat als Sole Lead Manager de uitgifte van een obligatielening begeleiden voor modegroep FNG. De groep is niet echt concreet over het bedrag dat ze willen ophalen maar ze hebben het over een paar tientallen miljoenen. FNG wil het geld onder andere gebruiken om het nieuwe concept van Brantano sneller uit te rollen.

FNG is een multimerkenplatform met onder anderen Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Miss Etam, Expresso, Ginger, Promiss, Baker Bridge, Brantano en Steps in portefeuille. De distributie loopt via meer dan 500 eigen conceptstores, shop-in-shop corners en meer dan 1500 multi-merkenwinkels. FNG nam onlangs Suitcase en Concept Fashion over. Vooral de overname van Suitcase is strategisch belangrijk omdat de groep om die manier online en offline kan integreren.

Na de overname van Brantano rolde FNG een nieuw winkelconcept uit in een 8-tal winkels. Dat werd uitgedacht door interior designer Virtus. Het aanbod schoenen werd uitgebreid met bijpassende kleding en dat is een succes.  Begin 2017 werden nog eens 30  winkels vernieuwd, die tot op heden elk een omzetstijging van 20% en meer realiseren. Om die vernieuwing naar de toekomst toe te financieren, wil FNG haar balans versterken via een verhoging van het uitstaande bedrag van een bestaande obligatie uitgifte door middel van een private plaatsing. Het betreft concreet de obligaties die op 7 juli 2016 werden uitgegeven door FNG Benelux Holding – een dochtervennootschap van FNG – met een coupon van 5,50% en een looptijd tot 7 juli 2023 voor een oorspronkelijk bedrag van 20 miljoen euro. Deze obligaties hebben een coupure van 100.000 euro en zullen genoteerd worden op Alternext.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.