AG Insurance verlaagt technische rente in levensverzekeringen

AG Insurance verlaagt vanaf vanaf 1 augustus 2017 de gewaarborgde rentevoet voor een aantal producten in 2de, 3de en 4de pijler. De huidige rentevoet van 1% wordt dan 0,75%. De marktleider volgt al langer een voorzichtige rentestrategie die bepaald wordt door een secure afdekking van de toekomstige risico’s. Tegelijkertijd probeert AG Insurance om op korte termijn voordeel te halen uit de rentedaling. Bemiddelaars krijgen tips om nog voor de ingang van de maatregel hun klanten te informeren om een aantal premies te storten aan de huidige voorwaarden.

  • Lopende contracten zonder waarborg op toekomstige premies behouden uiteraard de rentevoet van 1 % (of hoger) gewaarborgd voor alle gedane stortingen tot de einddatum van het contract. Voor alle stortingen vanaf 1 augustus 2017 geldt de rentevoet van 0,75 %.
  • Voor contracten met een waarborg op toekomstige premies blijven de gewaarborgde kapitalen ongewijzigd, maar geldt de rentevoet van 0,25 % voor de premieverhogingen vanaf 1 augustus 2017.

Bovenop de basisrentevoet kan AG Insurance in de toekomst een winstdeling toekennen zoals vermeld in het winstdelingsreglement van het betrokken fonds.

De renteverlaging heeft ook impact op de berekening van de 80 %-regel. Die berekening zal ook gebeuren op basis van de nieuwe technische rentevoet van 0,75 %.

De renteverlaging geldt voor de volgende producten:

  • in 2de pijler voor zelfstandigen: VAPZ – RIZIV – IPT – BLV – Top Manager – Modulife
  • in 3de en 4de pijler (niet-fiscaal sparen): Top Rendement – Top Multilife – Top Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.