Allianz naamsponsor van stadion Juventus Turijn

Volgende zaterdag spelen de absolute topclubs Real Madrid en Juventus Turijn de finale van de UEFA  Champions League. In de aanloop naar dat voetbalfeestje heeft Allianz bekend gemaakt dat het naamsponsor wordt van het stadion van Juventus Turijn.

De overeenkomst vangt aan op 1 juli 2017en duurt tot 30 juni 2023. Allianz betaalt 3 miljoen euro om zijn naam aan de zogenaamde oude dame te verbinden. Die dame is overigens springlevend. De club voetbalde een verbazend parcours bijeen in het afgelopen jaar. In de Champions League speelde het team van coach Massimiliano Allegri vaak uitstekend georganiseerd en dominant voetbal. In de Italiaanse competitie werden ze ondertussen ook kampioen.

Allianz heeft op meerdere plaatsen in de wereld geïnvesteerd in multifunctionele stadions waar voetbal een van de centrale activiteiten is. Het meest prestigieuze complex staat in Munchen. Wie met de wagen naar Oostenrijk rijdt om te gaan skiën, passeert wellicht aan de Allianz Arena in Munchen. Het stadion is de thuishaven voor topclub Bayern Munchen maar ook voor 1860 Munchen. Allianz Arena is  een belevingscentrum voor voetballiefhebbers. Er zijn fanshops, themacafé’s , restaurants en een eventruimtes.

In Nice werd het multifunctionele stadion Allianz Rivière neergepoot. Visueel lijkt dit supermoderne complex op de Arena in Munchen maar hier ligt de klemtoon veel meer op duurzaamheid. Het stadion wordt gebruikt door voetbalclub OGC Nice maar er wordt ook rugby en tennis gespeeld en de Rivière is een perfecte locatie voor grote events en concerten. Uiteraard is er een business center en vanaf 2015 komt er ook een commercieel centrum. Het complex heeft 4G, wifi, automatische scanners voor ticketcontrole en een online ticketing systeem.

Ook het stadion in Sydney wordt niet alleen voor voetbal gebruikt. Er wordt cricket en rugby gespeeld en er vinden nogal wat grote concerten plaats.

In Wenen werd het stadion van Rapid Wien met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor een futuristische voetbaltempel die de naam Allianz Stadion zal dragen. Het is opmerkelijk dat hier de typische ovaalvormige structuur wordt opgegeven.

Allianz is momenteel een van de hoofdsponsors van de Belgische kampioen RSC Anderlecht. De ploeg wilde eerst instappen in het nieuw te bouwen stadion voor de Rode Duivels op de Heizelvlakte. Ondertussen zit er echter een serieuze haar in de boter met het stadsbestuur van Brussel. Anderlecht sluit de deur niet definitief maar zal alleszins ook uitkijken naar alternatieven. De verkoop van een paar goudhaantjes, het ticket voor de Champions League 2017-2018, en de komst van een paar zeer kapitaalkrachtige aandeelhouders, kan een kans zijn om korter bij de Europese top te geraken. Een veel performanter stadion is een absolute voorwaarde in die strategie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.