Britse verzekeraars anticiperen op Brexit

De Britse verzekeringsmaatschappij RSA gaat een vestiging openen in Luxemburg. Dat meldt de krant Daily Telegraph. De maatschappij anticipeert daarmee op de Brexit. Eerder kondigden ook al AIG, FM Global en Hiscox aan dat ze naar Luxemburg komen.

RSA kiest voor Luxemburg omwille van de ervaring van de toezichthouder, de strategische locatie en de multinationale ervaring. In de vestiging in Luxemburg zouden tien mensen werken. Het wordt het coördinatiecentrum voor Spanje, Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De beslissing van RSA is verrassend. De maatschappij had eerder de geplande integratie van haar zetel in Dublin in de UK-entiteit afgeblazen. Dat werd gezien als een reactie op de aangekondigde Brexit.

Allicht zullen nog meer maatschappijen een vestiging binnen de grenzen van de EU openen. In Luxemburg alleen al, verwacht de overheid meer dan 2000 bijkomende jobs omwille van de Brexit.

Ondertussen rijzen er stevige vragen over het statuut van 3 miljoen niet-Britten die in het VK werken. 1,8 miljoen zijn EU-burgers. Het aantal werknemers in Groot-Brittanië steeg  sedert 2010 van 29,5 miljoen naar 31,3 miljoen. Die stijging is voor 34% ingevuld door niet Britse EU-burgers.

eunationalsgraphv3

Loyds en QBE komen naar Brussel 

Lloyds opende dan weer een filiaal in Brussel. Ook de Australische verzekeraar QBE heeft aangekondigd dat ze naar Brussel komen. QBE is wereldwijd een belangrijke top20 speler. De maatschappij heeft wereldwijd 14,500 werknemers, heeft vestigingen in 37 landen en verzekert risico’s in meer dan 140 landen. Op de site van de Europese divisie staat een zeer goed uitgewerkt rapport over de gevolgen dan de Brexit. QBE is een van de belangrijkste verzekeraars in het VK. Het is ook de grootste agent voor Lloyds. Allicht heeft de beslissing van Lloyds om naar Brussel te komen impact gehad op de beslissing van QBE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.