Spring naar inhoud

Tricount haakt aan bij Bancontact

Bancontact start een samenwerking met Tricount, een app waarmee gebruikers op een makkelijke manier een rekening kunnen splitten. De app laat toe om de kosten die je met een aantal mensen maakt voor een gezamenlijke activiteit, samen te brengen en onder mekaar te verdelen.

Iedereen die de link naar de activiteit krijgt, kan de kosten die hij of zij maakt, inbrengen. Wie de link heeft kan ook alle bewegingen volgen. Wie een activiteit start, kan zelf een verdeelsleutel aanmaken. Niet iedereen moet dus noodzakelijk evenveel betalen, de verdeling kan ook onevenredig zijn. Tricount berekent wie wat betaalde en hoeveel je eventueel nog moet opleggen of terugkrijgen.

Stel, je gaat een weekendje weg met vrienden. Iedereen die kosten voorschiet kan die inbrengen in de app. De software berekent de totaalkost van de activiteit en laat zien hoeveel de deelnemers individueel betaalden. Op basis van de ingegeven verdeelsleutel berekent Tricount hoeveel de deelnemers individueel al betaalden, en aan wie ze moeten opleggen of van wie ze moeten terugkrijgen. Het voordeel van de samenwerking met Bancontact is dat je die transacties ook meteen kan uitvoeren.

In België is vooral Payconiq aan een bijzonder succesvolle uitrol bezig in dit segment. Payconiq focust echter niet op de berekening van de onderlinge verdeling van het te betalen bedrag maar wel op een snelle en contactloze manier om betalingen te verrichten via de smartphone. Een telefoonnummer of emailadres volstaat om een betaling uit te voeren.

In Nederland zijn wel meer vergelijkbare apps beschikbaar. Bunq is in feite een complete digitale bankapp. Je kan onder meer een groepsrekening openen met vrienden of familie. Tikkie is een app waarmee je via Whatsapp geld kan terug vragen dat je voorgeschoten hebt. In het berichtje dat je verstuurt zit alle informatie om de betaling meteen uit te voeren. Dat gebeurt via het in Nederland  veel gebruikte iDEAL. Ook Florin gebruikt Whatsapp als kanaal om betalingen te doen en om rekeningen te delen.

Niet alle initiatieven zijn echter succesvol. GRPPY, een app waarmee je met vrienden een som geld kon samenleggen, stopte na amper een jaar, de activiteiten. Ook Twyp besliste in december om de ontwikkeling in Nederland te stoppen en enkel in Spanje verder te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: