Contactloos betalen bij Belfius via NFC-protocol

Worldline en Bancontact meldden eerder al dat het aantal elektronische betalingen fors stijgt. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat klanten nu ook kleine bedragen elektronisch betalen. Belfius haakt handig in op die communicatie en maakt bekend dat er binnen de elektronische betalingen een belangrijke verschuiving is naar contactloos betalen. Daar komt zelfs geen bankkaart meer bij kijken.

Vanaf vandaag kunnen alle Belfius-klanten met een compatibele smartphone dus voortaan hun aankopen contactloos betalen via de Belfius Mobile app in alle handelszaken en verkooppunten die zijn uitgerust met NFC-terminals. Dat kan zowel in België als in het buitenland en zonder een bijkomende app te moeten downloaden. Bij Belfius bevestigen ze dat 25 000 gebruikers van Belfius Mobile die nieuwe service de voorbije drie weken al geactiveerd hebben. Klanten die over meerdere betaalkaarten beschikken, kunnen die kaarten rechtstreeks in de app zelf beschikbaar maken. Zij kunnen dan kiezen of men contactloos betaalt met Bancontact, Maestro, Mastercard of Visa.

Geen bankkaart meer nodig

De app gebruikt NFC-technologie (Near Field Communication). Het belangrijkste voordeel is dat de smartphone enkel in de buurt van de betaalterminal moet komen om de transactie te kunnen uitvoeren. Voorlopig zijn niet alle betaalterminals geschikt voor NFC maar door de druk van de banken en de consumenten zal dat snel evolueren.

Belfius laat in-app betalingen van maximaal 20 euro toe zonder bevestiging van de PIN-code. Boven dat bedrag moet de code wel ingegeven worden. Gebruikers kunnen op voorhand een favoriete kaart selecteren. Tijdens het betaalproces kunnen ze die nog aanpassen.

Belfius meldt nog dat meer dan 900.000 klanten de betaalapps van de bank actief en regelmatig gebruiken. De betaalkaart van Belfius kan overigens ook geactiveerd worden in de betaalapp van Bancontact.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.