Populariteit bankkaart explodeert, ook voor betalingen van kleine bedragen

Worldline, Europees leider in betaal- en transactiediensten, kondigt een nooit geziene recordstijging aan van betalingen met Bancontact voor bedragen onder de 5 euro. De stijging is het meest spectaculair in de kleine voedingszaken zoals bakkers, kleine buurtwinkels en beenhouwers.

Deze duidelijke markttendens is het resultaat van de spectaculaire prijsdalingen van de tarieven voor handelaren, die Worldline een jaar geleden heeft ingevoerd. En de tendens zal zonder twijfel nog versnellen dankzij nieuwe innovatieve technologieën, zoals contactloos betalen of met de smartphone betalen.

36% meer betalingen bij de kleine voedingswinkels

In de Belgische kleine voedingszaken zoals bakkers, kleine buurtwinkels, beenhouwers, koffiebars en snoepwinkels werd nog nooit zo vaak met de kaart betaald voor kleine bedragen als de afgelopen 12 maanden. De stijging is het meest spectaculair voor betalingen onder de 5 euro, waar we een toename met 36% registreren in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal betalingen onder de 10 euro nam opvallend toe in de kleine voedingswinkels, met een stijging van 28% tegenover het jaar voordien.

 ‘We evolueren duidelijk naar een cashloze maatschappij. De ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologieën en de invoering van de nieuwe tarieven dragen uiteraard bij aan de versnelling van deze evolutie. Consumenten betalen meer en meer elektronisch, voor elk type aankoop en voor elk bedrag. Het is onze missie om onze handelaren en hun klanten de meest comfortabele, eenvoudige en veilige betaaldiensten aan te bieden en dit dankzij de laatste technologische innovatieve oplossingen.’

Eric Spapens, Directeur Marketing van Worldline België

Ook Kim Van Esbroeck, CEO van Bancontact Company bevestigt de tendens.

‘De Belgische consument kiest duidelijk meer en meer voor het gemak van elektronisch betalen met Bancontact, zelfs voor de kleinste bedragen. Dankzij de tariefdalingen die Worldline vorig jaar heeft ingevoerd, is de perceptie over betalen met de kaart voor kleine bedragen duidelijk veranderd bij de handelaar en bij de consument. Vandaag is het geen uitzondering meer om bij de bakker of slager kleine bedragen met Bancontact te betalen. Met 1,394 miljard betaaltransacties in 2016, is en blijft Bancontact duidelijk het favoriete betaalmiddel van de Belgen.’

Een stap dichter bij een cashloze maatschappij

Jaar na jaar registreert Worldline een sterke toename van het aantal elektronische betalingen. In 2016 verwerkte Worldline maar liefst 1,96 miljard elektronische betaaltransacties[1]*. Dat is een stijging met bijna 10% tegenover 2015 (1.8 miljard) en met 17% tegenover 2014 (1.7 miljard). De trend is duidelijk: het kaartgebruik veralgemeent en België evolueert meer en meer naar een cashloze maatschappij.

Worldline trakteert

Om de verjaardag van de tariefdalingen en de spectaculaire stijging te vieren, kondigt Worldline aan dat nu zaterdag 17 juni alle Bancontact-betalingen met de kaart onder de 5 euro gratis zullen zijn voor alle handelaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.