Spring naar inhoud

Financelab schakelt een tandje bij

Financelab schakelt een versnelling hoger. Vanaf september maken we vier keer per jaar een editie van imagazine.  In een tijdperk waarin alles digitaal wordt voegt imagazine iets extra toe. Het is een rustpunt, een brok lectuur waar je even gaat voor zitten. Maar met een duidelijke link naar de sociale media en de digitale mogelijkheden van klassieke print.

imagazine wordt een klassiek en stijlvol tijdschrift gebaseerd op inhoud met meerwaarde. Met een mooie lay-out maar tegelijkertijd met een duidelijke knipoog naar het digitale universum. Ieder magazine komt tot leven met QR-codes en andere technische hoogstandjes.

De kern van onze inhoud gaat over de financiële industrie. Bankieren, verzekeren, beleggen en betalen… en alles wat daar mee te maken heeft. Maar we hebben het ook over wat de actieve mens in de nieuwe wereld van morgen bezig houdt. Mobiliteit, de dynamiek in retail, digitalisering, smart cities … Je kan ze maar moeilijk los zien van mekaar.

Lezers

Onze kernlezers zijn bemiddelaars en medewerkers van maatschappijen uit de financiële industrie (banken, verzekeringen, asset management) | onderwijsinstellingen | gespecialiseerde consultants en dienstverleners | bedrijfsleiders | overheids- & controle-instellingen.

Maar we merken steeds meer interesse bij de particulier die net dat tikkeltje meer wil weten. Kortom: meerwaardezoekers!

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van onze uitgangspunten. Daarom werkt imagazine samen met een drukkerij die volgens de strengste milieunormen werkt. Zij hebben een productie-unit met 28OO m² zonnepanelen | FSC gecertificeerd | Onze drukker gebruikt inkt op basis van plantaardige oliën en maakt maximaal gebruik van elektrische bedrijfswagens

De voorlopige inhoud

In onze editie 09.2017 leest u onder meer volgende artikels:

New Urban Mobility: de voordelen en gevaren van hoverboards, segways en elektrische steps | met interviews bij AG Insurance – BIVV en een live sessie bij WheelsAngels

Fred Bonus Wheelsangels

 

Interview met commissaris Gerry Peeters | coordinator van het Expertisecentrum voor verkeer | Nieuwe voertuigen en hun plaats in de wegcode

Interview met Tom Ludescher | CEO Helvetia Asia. Tom Ludescher was ooit nog CEO van het Belgische Nationale Suisse. Hij trok naar Azië om er de regionale tak van Helvetia te leiden.

 

CEO Helvetia Asia Tom Ludescher

 

Interview met Koen De Leus | Hoofdeconoom BNP Paribas Fortis | Een gesprek over de vergrijzing, de gezondheid van de banksector, de digitale innovatie, de impact van Trump, Poetin en Erdogan.

SPECIAL | Het Belgische sociale medialandschap in de verzekeringsindustrie! Overzicht en interviews met sleutelspelers uit de Belgische en internationale context

Become-a-Partner-

 

Crelan – Fidea – Baloise. Drie verzekeraars die actief zijn in de wielersponsoring. We vergelijken de strategie en laten ook de wielrenners zelf aan het woord.

Colruyt pionierde met de betaalapp SEQR. Financelab interviewt CEO van SEQR Peter Fredell. We polsen ook even bij Colruyt of ze tevreden zijn over SEQR.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt de kraamkliniek voor trendy bankenapps. Wij trokken het kanaal over en gingen praten met Tandem, Mondo, Atom en Starling.

“Geld interesseert me geen reet”, waren de opvallende woorden van Bunq-oprichter Ali Niknam onlangs in een interview. Die vraag wilden we nog wel eens herhalen. Met nog een paar hersenbrekers er achteraan.

e-Bikes en speed pedelecs! We bespreken een selectie van de beste modellen en we vergelijken de verzekeringsformules en de bijstandsformules.

Knagen aan de positie van Bpost | Easypost neemt een opvallende plaats in bij de verwerking van bedrijfspost. Zij nemen de volledige afwikkeling op zich maar besteden de bezorging nog uit aan B Post. We praten ook met CEO van TBC-post Thierry Brugma, het eerste privé postbedrijf in België

Accelerators, incubators en ondernemerscommunities voelen de polsslag van de digitalisering. imagazine ging kijken bij The Birdhouse, Eggsplore en Co.station . We praten uiteraard ook met een reeks jonge trendy starters.

KBC’s K’Ching gebruikt artificiële intelligentie en chatbots om in dialoog te gaan met zijn gebruikers. We voeren een gesprekje met de robot en zijn bedenkers.

Sergey Ivanov, ooit een van de topwielrenners van zijn generatie, vandaag geslaagd zakenman.

SEB Life International, ooit een succesvolle leverancier van beleggingsverzekeringen in België, vandaag zwaar onder vuur.

Interesse?

We houden de knip op de verhouding tussen inhoud en publiciteit. Maar we kunnen natuurlijk niet zonder. Daarom hebben we een paar innovatieve commerciele formules bedacht. Niet enkel gebaseerd op advertentieruimte. We blazen er ook wat leven in.

Abonnee worden? Graag. Zonder lezers heeft schrijven niet veel zin!

Interesse? Bel snel naar 0032 493 – 688 997 of stuur een mail naar hedwig.neesen@telenet.be met de vermelding PUB of ABO. We sturen snel alle informatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: