Spring naar inhoud

KBC krijgt prestigieuze Euromoney award

Tijdens het prestigieuze feestje Euromoney’s Awards for Excellence 2017, werd HSBC gekozen tot beste bank van de wereld.  HSBC kreeg ook de award voor “World’s best investment bank in the emerging markets”. CEO Stuart Gulliver kwam zelf de beeldjes in ontvangst nemen en hij kreeg nogal wat lof toegezwaaid van de organisatie. Morgan Stanley kreeg al voor de tweede keer op drie jaar tijd de trofee voor “World’s best investment bank”.

Citi won liefst vier awards in de categorie Global en daar waren een paar zeer opvallende bij. Citi is volgens Euromoney de “Best digital bank” maar ze werden ook uitgeroepen tot “World’s best bank for financial inclusion”.  De commentaar van Euromoney daarover:

“Solving the challenge of the world’s unbanked will take investment, innovation and an ability to bring together key players in payments, fintech and microfinance. Right now, no bank is more committed to that combination than Citi.”

Het is allicht niet toevallig dat dezelfde bank de awards voor digital en unbanked krijgt. De oplossing voor het enorme aantal mensen zonder toegang tot het huidige bancaire systeem ligt allicht bij de digitalisering. Onder meer blockchain zal daar een belangrijke rol spelen.

Tussen al dat groot international bankengeweld scoorde ook KBC een opvallende award in het segment Global. CEO Johan Thijs mocht de “World’s best bank transformation award” mee naar huis slepen.

 “I’m extremely proud of this international recognition. Today, KBC is fundamentally different from what it was, say, ten or even five years ago. Our group was in a very poor way following the financial crisis, but managed to reinvent and revitalize itself in a short period to meet the challenges and expectations of a digitalised society. These Euromoney Global Awards clearly acknowledge the hard but ultimately successful work that all our employees have put in over the past few years. Our business strategy, our business culture and our commitment are obviously paying off and that is benefiting all our stakeholders. Thanks to the support of our clients, our shareholders and our staff, we have become a reference in our core markets and we are now receiving international recognition for that, as well. That’s something we should not only all rightly be proud of, but also something that gives us confidence to prepare for the future with the same dynamic approach.”

Johan Thijs

De trofee voor KBC is meer dan verdiend. Thijs en zijn ploeg slaagden er in relatief beperkte tijd in, om de gevolgen van de bankencrisis bijzonder efficiënt weg te werken. KBC is vandaag een van de best gekapitaliseerde banken van West-Europa.

Alle informatie op de site van Euromoney

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: