Aegon plooit vrouwvriendelijk concept onna-onna dicht

Verzekeringen met een extra laagje vrouwelijkheid, dat was het briljante idee achter onna-onna. In 2008 kreeg het plan vorm, toen al onder de licentieparaplu van Aegon. Het laagje vrouwelijkheid werd vreemd genoeg aangebracht door vijf mannen. Zij knutselden een autoverzekering in mekaar met onder meer gratis klein onderhoud en een waarborg voor handtassen. Later volgden nog een fietsverzekering met waarborg voor het kinderstoeltje, een woningverzekering met drie jaar nieuwwaardevergoeding voor de garderobe en de schoenen, en een reisverzekering met nieuwwaardevergoeding voor de zonnebril. De vrouwvriendelijkheid zat ook in de aanpak. Persoonlijke service, goede waarborgen, polisvoorwaarden die verstaanbaar zijn voor een leek.

In 2011 nam Aegon vijftig procent van de aandelen van de oprichters over. Het bedong toen ook al de optie om alle aandelen over te nemen. In 2014 deed Aegon dat ook maar het liet de verzekeringsboetiek voorlopig zelfstandig verder werken. Met Geneviève Meerburg plaatste Aegon wel een vrouw aan het hoofd van de tent.

Daar is ondertussen een einde aan gekomen. Vanaf 1 juli 2017 mocht onna-onna geen nieuwe contracten meer accepteren. De kantoren in Amsterdam worden gesloten en het team wordt geïntegreerd in het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag. Aegon gaat het beheer van de lopende portefeuille zelf afwikkelen. De moedermaatschappij heeft ondertussen laten verstaan dat ze het concept van de autoverzekering wil behouden. Voor alle andere contracten is dat voorlopig niet duidelijk. Aegon laat uitschijnen dat onna-onna te weinig schaalgrootte heeft.

Aegon deed eerder ook al een gelijkaardige move met de Facebookverzekeraar Kroodle. Dat platform startte ook met een autoverzekering maar ontwikkelde heel snel een reeks andere contracten. De moedermaatschappij leek dan de activiteiten  dicht te plooien maar bleef wel investeren in de autoverzekering van Kroodle. Nu lijkt Kroodle opnieuw op weg naar een nieuwe toekomst. Het platform biedt ondertussen een overlijdensverzekering aan met een premiekorting als je je conditie verbetert. Op de website van Kroodle kondigt het platform ook een pensioenverzekering en een woningverzekering aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.