Apps Banken Mobiel Bankieren Mobiel betalen Mobile Banking Mobile payments Mobile Wallet Online Bank

Starling Bank clustert slimme platformen

Digitaal bankieren is vaak kiezen voor een niche en daar heel goed in zijn – lees – door die niche extreem slim technologisch te onderbouwen. Dat hoeft verder geen beperking te zijn voor het aanbod. Veel digitale banken sluiten samenwerkingsakkoorden met andere slimme platformen. Starling bank, een van de nieuwlichters die voortdurend blijven verrassen, start een samenwerking met Moneybox en Transferwise. Starling Bank lijkt de norm te worden voor innovatief bankieren.

Moneybox, een digitaal spaarvarken

Moneybox is een soort digitaal spaarvarken. Je kan een ganse week al je aankopen afronden naar het bovenliggende volledige getal en het overschot, zeg maar de rosse muntjes, in je Moneybox stoppen. Je drinkt bijvoorbeeld een tas koffie en de prijs is 2,20 pond (we doen het even in pond omdat Moneybox voorlopig enkel in Engeland beschikbaar is) Bij de betaling met je smartphone gaat 2,20 pond naar de koffiebar en 0,80 pond gaat naar je Moneybox. Iedere week op woensdagmiddag wordt je spaarvarken  leeg gemaakt. Het geld wordt naar je bank getuurd en daarna geïnvesteerd in het fonds dat je geselecteerd hebt.

Je kan de afrondingen automatisch voor alle betalingen instellen of je kan ze manueel voor iedere aankoop apart beslissen. Vrije stortingen zijn evenzeer mogelijk.

Beleggers kunnen kiezen uit drie profielfondsen: cautious, balanced en adventurous. De drie fondsen zijn opgedeeld in een cashcompartiment, een internationaal aandelencompartiment en een vastgoedcompartiment. Afhankelijk van het gekozen profiel verschilt de verhouding tussen de drie compartimenten.

  • Het cashcompartiment is Cash Fund van Henderson Institutional
  • Het international aandelencompartiment is Vanguard LifeStrategy® 100% Equity Fund
  • Het vastgoedcompartiment is het iShares Global Property Securities Equity Index Fund van Blackrock.

De kostenstructuur is erg transparent en kan visueel op de site worden gesimuleerd. Je stelt gewoon in wat je gedurende een maand hebt geïnvesteerd en je leest de kosten in effectieve ponden voor dat bedrag. De onderliggende kosten voor de drie fondsbeheerders zijn inbegrepen.  Op de website van Moneybox kan je ook eenvoudig doorklikken naar de factsheet van de fondsen. Die vermelden duidelijk de onderliggende kosten.

Uitstappen is op ieder moment mogelijk en er zijn geen uitstapkosten.

Transferwise, snel en goedkoop geld wereldwijd rondflitsen

Transferwise is platform waarmee je geld wereldwijd kan rondsturen tegen een zeer lage en transparante kost. Op de website geef je gewoon een bedrag in, in je eigen munt. Je geeft daarna aan naar waar het geld moet en je ziet meteen wat dat oplevert in de munt van de bestemmeling; Je ziet ook meteen de forfaitaire kost.

 

Financelab, we create content for the financial industry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.