Generali zet ook België en Generali Leben in de vitrine

Generali Group plant een stevige herstructurering van zijn activiteiten in Europa. Onder meer de activiteiten in Nederland, België en Portugal zouden voor overname worden klaar gemaakt. CEO Philippe Donnet wil ongeveer 1 miljard euro vrij maken en plant wereldwijd een verkoop van activiteiten in 13 tot 15 landen.

Persagentschap Reuters meldt dat de verzekeraar overweegt om zijn portefeuille leven in Duitsland te verkopen. Die portefeuille is meer dan 44 miljard euro groot.

De combinatie van extreem  lage interestvoeten en een striktere regelgeving veroorzaken een verhoogde waakzaamheid bij levensverzekeraars. Generali onderschrijft levensverzekeringen in Duitsland via drie merken: Generali Leben, AachenMuenchner en CosmosDirect. De portefeuille van Generali Leben zou het meest gevoelig zijn voor de lage rentevoeten. Daarom werd de acceptatie van nieuwe polissen via dat merk gestopt in 2015.

Gezien de omvang van de portefeuille en de complexiteit van het dossier is een transactie allicht niet snel te verwachten. Generali zou ook niet bereid zijn om onder een bepaalde prijs te verkopen.  Die zou 900 miljoen euro bedragen. Volgens Reuters zouden de Duitse verzekeraars Viridium (dochterbedrijf van Cinven), Frankfurter Leben en het in Bermuda gebaseerde Athene belangstelling hebben. De biedingen liggen echter ver onder de verwachte overnameprijs en zouden tussen 400 en 600 miljoen bedragen. Als er effectief een overname  zou komen is dat meteen de grootste closed book operatie ooit in Europa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.