Interpolis start pakkende campagne tegen gebruik smartphone in de wagen

In België voerde verzekeraar Fidea stevig actie tegen het gebruik van de smartphone in de wagen. Met de “Smartphone Free Driver”-campagne vroeg Fidea om de mobiel 40 dagen aan de kant te laten als men een wagen bestuurt. Onder meer veldritlegende Sven Nys schaart zich achter de actie.

Fidea krijgt nu navolging in Nederland. Interpolis promoot een erg pakkend filmpje waarin een paar bestuurders geconfronteerd worden met de gevolgen van  minder aandachtig rijden door het gebruik van een smartphone. Aan het einde van het filmpje getuigt een jongeman over de dramatische gevolgen die dat rijgedrag kan hebben.

Ik zat met mijn carkit te klooien, ik probeerde een nummer terug te zoeken. Toen ben ik met 90 kilometer per uur op de auto voor me geknald. Het jongetje op de achterbank van de auto overleefde het ongeval niet. ,Dan stort je wereld echt in.

Volgens de verzekeraar gebruiken 89% van de bestuurders de mobiel tijdens het autorijden. Directievoorzitter van Interpolis Chantal Vergouw wil het aantal verkeersslachtoffers tegen 2020 met 25% verminderen. De maatschappij sloot daarover een samenwerkingsakkoord met de gemeente Tilburg en met veilig Verkeer Nederland. Interpolis maakt ook 3 miljoen euro beschikbaar om dat objectief te behalen.

Interpolis ontwikkelde ook de Automodus app. Als je die aanschakelt kan je enkel muziek luisteren en je navigatie volgen terwijl je rijdt. Alle oproepen en updates worden tijdelijk uitgeschakeld. Het gebruik van de app levert punten op en die kunnen voor een premievermindering op je autoverzekering zorgen van twintig procent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.