Spring naar inhoud

Boudewijn – Conservatrix – Henny overleden

In Nederland is Boudewijn Henny overleden. Hij was tot voor kort, samen met zijn broer Ewout, aandeelhouder van de levensverzekeringsmaatschappij Conservatrix. Die maatschappij werd door De Nederlandsche Bank gedwongen tot een overname door Trier Holding BV,  een dochterbedrijf van het gespecialiseerde Amerikaanse private-equity-fonds Eli Global.

Conservatrix had in 2014 een negatief eigen vermogen van 18 miljoen euro. De eigenaars van Conservatrix, de familie Henny, pompten 14,5 miljoen euro extra kapitaal bij maar dat was al heel snel opnieuw verdampt. De directie van de maatschappij nam weliswaar maatregelen om de polishouders te beschermen en versterkte de reserves. De maatschappij werd ook feitelijk in run-off geplaatst door de productie te bevriezen. Dat liet een kostenverlaging toe. Meer dan de helft van de zeventig personeelsleden werd ontslagen. De beleggingsportefeuille van de maatschappij werd geherstructureerd door de aandelencomponent af te bouwen.

Die forse ingrepen zorgen ervoor dat de solvabiliteit en het eigen vermogen weer positief kwamen maar ze bleven onvoldoende om aan de wettelijk vereiste normen te beantwoorden. Bovendien zaten de aandeelhouders en de directie niet op dezelfde lijn.  De jaarrekeningen van 2014 en 2015 werden niet goedgekeurd.

De gebroeders Henny zijn in Nederland ook bekend omwille van een moordzaak waar ze als jonge knapen bij betrokken waren. In 1961 werd de 14-jarige Theo Mastwijk vermoord in de Baarnse villa Huize Canton, waar Conservatrix zijn kantoor ook altijd gevestigd heeft. Mastwijk had zich in het huis verborgen voor de politie, nadat hij een diefstal had gepleegd. De twee broers Henny werden later door de rechtbank veroordeeld tot respectievelijk negen en zes jaar cel voor hun aandeel in de moord.

Foto | Begrafenis Theo Mastwijk | copyright AMP

BegrafenisTheoMastwijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: