Hello bank! wordt hoofdsponsor van de eerste eSporter van RSC Anderlecht

Voor het eerst in de geschiedenis van landskampioen RSC Anderlecht gaat een professionele eSporter – een competitief speler van computergames – de Brusselse voetbalclub officieel vertegenwoordigen in de nationale en internationale competities van de voetbalgame FIFA17. Voor wie niet vertrouwd is met het fenomeen, in eSport komen spelers samen om het virtueel tegen elkaar op te nemen. Dat gaat er vaak erg professioneel aan toe.

De eSporter krijgt een effectief profcontract van RSC Anderlecht. De club gaat daarvoor in zee met enkele partners. Hello bank! Wordt de hoofdsponsor van de eSporter. De andere partners zijn Njoy, Engie, Proximus en Allianz. Net zoals de andere voetballers van de club krijgt de eSporter een professionele omkadering met aangepaste trainingen en medisch toezicht.

Door hoofdsponsor te worden van de eerste eSporter van Paars-Wit neemt Hello bank! het op virtueel gebied over van BNP Paribas Fortis, dat al sinds 1981 partner van RSC Anderlecht is in het kader van de Belgische voetbalcompetitie. Concreet biedt Hello bank!, als hoofdsponsor, de eerste eSporter van RSC Anderlecht  materiële en financiële ondersteuning gedurende het hele seizoen 2017-2018.

Wie de eSporter wordt zal pas midden augustus bekendgemaakt worden. RSC Anderlecht verzamelde bijna 3.500 kandidaturen. 256 van die 3.500 kandidaten kregen de kans om het tegen elkaar op te nemen tijdens een eerste kwalificatietoernooi. Die live-confrontatie leverde 16 finalisten op, die op 30 juli tegen elkaar zullen uitkomen in een ultieme wedstrijd tijdens de jaarlijkse Fan Day voor de supporters van Paars-Wit.  De club heeft vooraf bepaalde selectiecriteria vastgelegd waar de eSporter moet aan voldoen. Hij of zij moet onder meer over veel tactisch vernuft beschikken en tweetalig zijn.

“In het ecosysteem van Hello bank! biedt eSport een extra raakvlak met de generatie van de ‘millennials’, die opgegroeid is met smartphones, tablets en computers. De huidige eSportrage zal Hello bank! nog dichter bij zijn klanten en niet-klanten brengen doordat dit partnership optimaal zal worden benut bij een jong publiek, dat veel innovatieve digitale diensten en hightechproducten koopt.”

Michael Anseeuw, Directeur van Hello bank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.