Telecomgiganten starten eigen bank

De Belgische bankwereld zou er binnenkort een innovatieve speler kunnen bijkrijgen. Volgens het nieuwsagentschap Reuters heeft Patrick Drahi, de Franse eigenaar van Telecomgroep  Altice, een banklicentie aangevraagd bij de Europese Centrale Bank. De miljardair wil in 2019 een online bank starten in een aantal landen van de Eurozone onder de naam Alticebank.

De groep Altice is in Frankrijk eigenaar van telecomgroep SFR. De groep heeft ook vestigingen in Portugal, Luxemburg, Zwitserland en België. In ons land is Altice de op een na belangrijkste telecomoperator. Dochterbedrijf SFR is een kabelmaatschappij die sterk competitieve residentiële bundels aanbiedt met digitale TV, hogesnelheidsinternet, vaste en mobiele telefonie. SFR maakt ook eigen mediaproducties.

Altice heeft verder vestigingen in de VS, Israël, de Carraïben en de Dominicaanse republiek.

Orange app-only bank

Altice is niet het eerste telecombedrijf dat een initiatief neemt in de financiële sector. Orange nam vorig jaar een aandeel van 65% in Groupama Banque en startte met een app-only bank. Er schuilt een evidente logica achter dat zakenmodel. Steeds meer financiële transacties gebeuren via de smartphone.

Orange Cash werkt op basis van NFC. Gebruikers krijgen meteen een cashbackvoordeel na een aankoop. De app gaat via geolocalisatie ook op zoek naar interessante aanbiedingen en stuurt korte berichtjes als het acties of voordelen oppikt op de plaats waar de gebruiker zich bevindt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.